Pregled - šport, 8. 12. (četrtek)

Ljubljana, 8. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 8. decembra.

HOCHFILZEN - Slovenka Anamarija Lampič je na svoji krstni biatlonski tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu osvojila peto mesto v sprintu na 7,5 km. Nekdanja smučarska tekačica je v ležečem položaju zadela vseh pet strelov, v stoječem zgrešila tri strele, za nemško zmagovalko Denise Herrmann-Wick (20:07,1/0) pa je zaostala 35,8 sekunde. Poleg nekdanje zvezdnice v smučarskem teku, ki je letos poleti prestopila v biatlonske vode, sta nastopili še Polona in Živa Klemenčič. Prva je zasedla 43. (+1:42,5/3), druga pa 49. mesto (+1:53,4/1). Vse tri slovenske biatlonke so se uvrstile na sobotno zasledovalno tekmo.

LJUBLJANA - Nogometaši Olimpije in Mure so v tekmi 19. kroga Prve lige Telemach igrali neodločeno 0:0. Ljubljanska zasedba ima še vedno 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Koprom, Mura pa je ujela Celjane in zaostaja 14 točk.

HRASTNIK - Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v Hrastniku še drugič v dveh dneh premagala Ukrajino s 3:0 in se že uvrstila na septembrsko evropsko prvenstvo v Malmöju. Slovenci so z dvema gladkima zmagama tudi zadržali možnost, da osvojijo prvo mesto v skupini 6, o katerem bo odločalo njihovo gostovanje v Romuniji. Ta je sicer prvo medsebojno tekmo v Črnomlju dobila.

BRESCIA - Slovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić bo do konca sezone igral za italijanskega prvoligaša Brescio, je danes sporočil klub. Nazadnje je igral za Dinamo Sassari s Sardinije, kjer je preživel zadnja dva meseca. Nikolić je oktobra sklenil pogodbo z zasedbo s Sardinije, kjer pa je le začasno zamenjal poškodovanega Chrisa Dowa. Zdaj ostaja v Italiji, Brescia pa bo njegov tretji klub v tej državi, pred tremi leti je bil že član Trevisa.

MORAVSKE TOPLICE - Živa Dvoršak (Olimpija) in Jože Čeper (Dušan Poženel Rečica pri Laškem) sta najboljša strelca v letošnjem letu, v ekipni konkurenci pa je zmagalo Strelsko društvo Dušan Poženel. Strelska zveza Slovenije (SZS) je prireditev za najboljše tekmovalce in tekmovalke v vseh starostnih kategorijah priredila v Panonski vasi v Moravskih Toplicah.

RIJAD - Nemec Alexander Zverev se je po polletnem prisilnem premoru vrnil na teniška igrišča. Na ekshibicijskem turnirju v Savdski Arabiji je najprej v dveh "super podaljšanih igrah" premagal Avstrijca Dominica Thiema, nato pa izgubil proti Rusu Danilu Medvedjevu s 4:6 in 0:6. Petindvajsetletni lanski olimpijski prvak iz Tokia je nazadnje igral na junijskem odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Na polfinalnem dvoboju proti Špancu Rafaelu Nadalu si je strgal vezi v stopalu, osrednje igrišče Philippe Chatrier pa zapustil v invalidskem vozičku.

DOHA - Luis Enrique ni več selektor španske nogometne reprezentance. Enrique je zaupanje predsednika španske nogometne zveza Luisa Rubialesa in športnega direktorja Joseja Francisca Moline izgubil, potem ko so svetovne prvake iz leta 2010 v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju izločili Maročani, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Enrique je mesto selektorja izgubil dva dneva po tem, ko se La Roja po enajstmetrovkah ni prebila v četrtfinale prvenstva v Katarju.

CHICAGO - Košarkarji Chicago Bulls so v severnoameriški ligi NBA v domači dvorani s 115:111 premagali Washington Wizards. Goran Dragić je za bike igral 11 minut, ob metu 1-4 pa je prispeval dve točki, temu pa dodal tri podaje, skok in dve izgubljeni žogi.

ad/tb/ic/am/lr/ad
© STA, 2022