Pregled - referendumi 2022 do 15. ure

Ljubljana, 16. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z referendumi o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in RTVS, do 15. ure.

LJUBLJANA - Volivci, ki jim je bila odvzeta prostost, so bili sprejeti v bolnišnico ali institucionalno varstvo, lahko okrajni volilni komisiji še danes sporočijo, da želijo na referendumih v nedeljo, 27. novembra, glasovati po pošti. Na referendumih o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in Radioteleviziji Slovenija lahko na enak način glasujejo tudi invalidi, ki to sporočijo pristojni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Invalidi lahko glasujejo po pošti tudi stalno, če to sporočijo Državni volilni komisiji in predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida.

LJUBLJANA - V okviru referendumske kampanje ZA javno RTV je na novinarski konferenci Inštituta 8. marec med drugim sodeloval tudi nekdanji direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc. Poudaril je pomembnost omejitve vpliva politike na javni medij in vrnitev mnogih ukinjenih oddaj. Predstavniki inštituta pa so opozorili, da bo za zmago na referendumu štel vsak glas, in spomnili, da bo predčasno glasovanje potekalo med 22. in 24. novembrom.

apo/tz/zkr/apo
© STA, 2022