Pregled - šport, 6. 11. (nedelja)

Ljubljana, 6. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v nedeljo, 6. novembra.

CELJE - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 2. krogu evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Celju izgubila proti Švedski z 22:33 (13:14). Slovenija, ki je v petek premagala Dansko z 28:26, se bo v torek pomerila s Srbijo. V slovenski izbrani vrsti sta bili najbolj učinkoviti Ana Gros s petimi in Tjaša Stanko s štirimi goli. Na drugi tekmi v tej skupini je Danska visoko s 34:21 (18:11) premagala Srbijo.

WISLA - Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je na drugi tekmi nove sezone v poljski Wisli poskrbel za veselje v slovenskem taboru in zasedel drugo mesto. Od njega je bil boljši le sobotni zmagovalec, Poljak Dawid Kubacki. Na tretjo stopničko zmagovalnega odra se je povzpel Norvežan Marius Lindvik. V finalu so poleg Laniška nastopili še štirje Slovenci. Timi Zajc je zasedel deseto mesto, Peter Prevc je bil 16., Domen Prevc 18., Lovro Kos pa 28.

WISLA - Avstrijska smučarska skakalka Eva Pinkelnig je zmagovalka druge tekme v novi sezoni v poljski Wisli. Najboljša Slovenka Nika Križnar je tekmo končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Tik za njo, na 11. mestu, je nastop na Poljskem končala Ema Klinec. Urša Bogataj je bila 12., Nika Prevc pa je tekmo končala na 28. mestu.

NOVA GORICA - Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izgubil v finalu odprtega prvenstva Slovenije, domačega turnirja serije WTT Contender v Novi Gorici. V finalu je moral priznati premoč mlademu Japoncu Hirotu Shinozuki s 3:4 v nizih. V moških dvojicah sta Hrastničan in Čeh Tomaš Polansky v finalu igrala proti Japoncema Shinozuki ter Shunsukeju Togamiju in izgubila z 0:3.

LJUBLJANA - V tekmah 16. kroga Prve lige Telemach je Bravo premagal CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:1), Maribor pa Muro s 5:1 (3:1).

LJUBLJANA - Košarkarji Cedevite Olimpije so v 6. krogu lige Aba izgubili z FMP s 85:90 (24:20, 40:43, 59:70).

BELJAK - Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 18. kroga lige ICEHL izgubili z beljaško ekipo VSV z 2:6 (0:0, 1:3, 1:3).

BANJALUKA - Rokometaši Rika Ribnice so na povratni tekmi 2. kroga evropskega pokala izgubili proti Borcu iz Banjaluke z 28:30 (12:15). V naslednji krog je slovenski predstavnik vseeno zanesljivo napredoval s skupnim izidom 68:49.

DOMŽALE - Košarkarji Helios Suns so v 6. krogu lige Nova KBM premagali Zlatorog z 88:67 (24:17, 47:35, 67:54).

NEW YORK - Kenijec Evans Chebet in njegova rojakinja Sharon Lokedi sta zmagovalca newyorškega maratona. Chebet je po aprilski zmagi v Bostonu zdaj s časom 2:08:41 dodal še drugo prestižno lovoriko, medtem ko je Lokedijeva ob debiju v New Yorku po taktičnem teku slavila s časom 2:23:23.

VALENCIA - Italijan Francesco Bagnaia z Ducatijem je svetovni prvak razreda motoGP v sezoni 2022. Na zadnji postaji sezone v Valencii je osvojil deveto mesto, kar je bilo dovolj, da je v skupnem seštevku ubranil naskok pred edinim tekmecem v boju za lovoriko, lanskim prvakom Francozom Fabiom Quartararojem z Yamaho. Ta je bil danes četrti. Zadnjo dirko je sicer dobil Španec Alex Rins s Suzukijem, drugi je bil Južnoafričan Brad Binder s KTM, tretji pa še en domačin Jorge Martin iz ekipe Pramac Ducati.

PARIZ - Devetnajstletni Danec Holger Rune je prvič v karieri osvojil turnir serije masters. V finalu Pariza je premagal Srba Novaka Đokovića s 3:6, 6:3 in 7:5.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL dosegli novo zmago. V domači dvorani so s 5:4 premagali gostujočo zasedbo Florida Panthers ter zmagali še sedmič v sezoni. Vidna vloga je znova pripadla slovenskemu asu Anžetu Kopitarju, ki je prispeval podaji.

DENVER - Priložnost za igro v severnoameriški ligi NBA je znova dobil slovenski reprezentant Vlatko Čančar. Koprčan je skromno minutažo, odigral je pet minut, v igro je vstopil ob koncu zadnje četrtine, dobro izkoristil. Dosegel je dva skoka ter zadel zadnjo trojko na tekmi za Denver Nuggets.

tb/zzb/zza/alz/ad/lr/am/alz
© STA, 2022