Pregled - šport, 1. 11. (torek)

Ljubljana, 1. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 1. novembra.

LJUBLJANA - Nogometaši so odigrali zadnje tekme predtekmovanja lige prvakov v skupinah A do D. V skupini A je Liverpool premagal Napoli z 2:0, Rangers pa izgubil z Ajaxom z 1:3. Prvi mesti sta osvojila Napoli in Liverpool. V skupini B sta Bayer Leverkusen in Brugge igrala 0:0, Porto je premagal Atletico Madrid, za katerega je Jan Oblak branil celo tekmo, z 2:0. Prvi je Porto, drugi Brugge, Atletico je s četrtim mestom izpadel iz evropskih tekmovanj. V skupini C je Bayern München premagal Inter z 2:0, Samir Handanović je bil le na klopi Interja, Viktoria Plzen pa je izgubila z Barcelono z 2:4. Prvi in drugi sta Bayern in Inter. V skupini D je Sporting izgubil z Eintrachtom z 1:2, Marseille pa s Tottenhamom prav tako z 1:2. Zmagovalca današnjih tekem sta si zagotovila prvi mesti.

ASIAGO - Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 16. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili z Asiagom s 3:5 (1:3, 1:1, 1:1).

VAL GARDENA - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali italijansko Val Gardeno s 5:2 (0:1, 2:0, 3:1).

MARIBOR, KAMNIK, DUNAJ - Vsi trije slovenski klubi so zmagovito začeli novo sezono srednjeevropske odbojkarske lige. ACH Volley, ki je branilec naslova, je prepričljivo premagal avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0, Calcit Volley je bil po petih nizih boljši od Zadruge Dob iz Avstrije, Merkur Maribor pa je ugnal Murso iz Osijeka s 3:0.

LIVERPOOL - Devetnajstletni Nikolaj Božič je sinoči na 51. svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Liverpoolu na parterju v kvalifikacijah končal na 114. mestu z 12 točkami. Bil je edini slovenski predstavnik v Angliji, med telovadkami pa je najvišjo uvrstitev dosegla Teja Belak, ki je v sobotnih kvalifikacije na preskoku končala na 15. mestu.

LIVERPOOL - Ameriška ženska gimnastična reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Liverpoolu osvojila zlato medaljo v finalu ekip, kar je za ZDA že šesti zaporedni naslov. Srebro so dobile domačinke Britanke, bronaste pa Kanadčanke.

NEW YORK - Zgolj dve zmagi v sedmih nastopih sta bili razlog, da se je vodstvo košarkarskega kluba Brooklyn Nets sporazumno razšlo s trenerjem Stevom Nashem. Odhod trenerja, ki je bil v igralskih letih mentor Gorana Dragića ob njegovem prihodu v ZDA, letos pa nekaj mesecev tudi njegov trener prav pri Brooklynu, je posledica slabih odnosov med zvezdniki v ekipi. Nets so na začetku sezone premagali Toronto in Indiano, izgubili pa z New Orleansom, Memphisom, Milwaukeejem, Dallasom in Indiano. Začasno bo njegovo mesto najverjetneje zasedel Jacque Vaughn.

NEW YORK - Belorusinja Arina Sabalenka je na zaključnem turnirju teniške sezone WTA v ameriškem Fort Worthu v prvi tekmi predtekmovanja presenetila drugo nosilko Ons Jabeur. Tunizijsko je premagala 3:6, 7:6 (5) in 7:5. V drugi tekmi skupine Richey je Grkinja Maria Sakari prav tako ugnala višjo postavljeno igralko. Jessico Pegulo, tretjo nosilko iz ZDA, je po dveh podaljšanih igrah premagala s 7:6 (6) in 7:6 (4).

ST. LOUIS - Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL v St. Louisu s 5:1 nadigrala Blues za drugo zaporedno zmago. Med strelce se je za 3:1 vpisal tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Vse je bilo odločeno v razmaku šestih minut in 15 sekund druge tretjine, ko so gostje dosegli štiri gole, dva Šved Carl Grundstrom, po enega Kopitar in Uzbekistanec Artur Kalijev, slednji za 4:0 v osmi minuti drugega dela igre. Ob koncu desete minute je peti gol kraljev zadel Grundstrom.

tb/zzb/jz/tb
© STA, 2022