Pregled - šport, 26. 10. (sreda)

Ljubljana, 26. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 26. oktobra.

KAMNIK - Odbojkarice Calcita Volleyja so se uvrstile v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakinj. Na povratni tekmi so najprej zagrebško Mladost premagale s 3:0 (23, 19, 22), nato pa dobile še zlati niz s 15:10. V drugem krogu kvalifikacij se bodo Kamničanke merile s Crveno zvezdo, prva tekma bo 3. novembra v Kamniku.

LJUBLJANA - Košarkarji Cedevite Olimpije ostajajo še brez zmage v evropskem pokalu. V tretjem nastopu, drugem pred domačim občinstvom v Stožicah, so doživeli tretji poraz. Premoč so morali priznati Joventutu iz Badalone, ki je bil boljši s 100:78. To je bil drugi najvišji poraz Olimpije v domači dvorani v evropskem pokalu. Le za točko so se izognili neslavnemu rekordu iz leta 2014, ko so proti Bešiktašu izgubili s 23 točkami razlike.

NYON - Slovenski nogometaši bodo imeli v osmini finala lige prvakov vsaj enega predstavnika. To bo milanski Inter vratarja Samirja Handanovića, ki si je to zagotovil z zmago 4:0 nad Viktorio Plzen. Napredoval pa ne bo Atletico Jana Oblaka, ki je možnosti zapravil z remijem 2:2 doma z Bayerjem Leverkusnom. Atletico je v 98. minuti prišel do priložnosti za zmago iz enajstmetrovke. Vratar Lukas Hradecky je strel Yannicka Carrasca ubranil, odbito žogo je Saul Niguez z glavo poslal v prečknik, tretji poskus Atletica pa je zadel prav Carrasca in končal izven igrišča. Poleg Milančanov sta si napredovanje v osmino finala danes priborila še Liverpool in Porto, ki sta se pridružila Napoliju, Bayernu, Bruggu, Chelseaju, Real Madridu, Manchester Cityju, Borussii Dortmund, Paris St. Germainu in Benfici.

NEW ORLEANS - Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA v New Orleansu ostali brez zmage, čeprav so v zadnji četrtini vodili tudi za šest točk. Prvi mož Dallasa Luka Dončić je prikazal blestečo predstavo in dosegel 37 točk, 11 skokov in sedem podaj, a to vseeno to ni bilo dovolj za zmago nad oslabljenimi pelikani, ki so doma slavili s 113:111.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani gostili Tampo Bay Lightning in slavili zmago s 4:2. Kapetan kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri četrtem zadetku kraljev v zadnji tretjini, ko je bil uspešen Adrian Kempe.

zzb/ic/zza/zzb
© STA, 2022