Pregled - šport, 13. 10. (četrtek)

Ljubljana, 13. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 13. oktobra.

MARIBOR - Slovenska moška rokometna reprezentanca je na uvodni kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji v Mariboru premagala Bosno in Hercegovino z 28:20. Na uvodnem dvoboju so jim tekmeci iz BiH kljub glasni in večinski podpori svojih privržencev v mariborskem Taboru občasno povzročili manjše preglavic, v celoti pa so bili za razred boljši od gostov. V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Aleks Vlah s sedmimi goli, Dean Bombač je dosegel pet, Blaž Janc pa pet zadetkov. Naslednja tekma jih čaka že v nedeljo, ko se bodo v Prištini pomerili s Kosovom.

LOS ANGELES - Košarkarji Denver Nuggets, katerih član je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, so v pripravah na novo sezono s 126:115 premagali Los Angeles Clippers. Čančar je odigral 25 minut pripravljalne tekme proti Clippers in v tem času dosegel 11 točk, dva skoka, eno podajo in eno ukradeno žogo, izgubil pa je tudi eno žogo.

LJUBLJANA - Svetovna atletika WA je danes objavila seznam desetih nominirancev v izboru za najboljšega atleta na svetu za sezono 2022, med njimi pa je tudi slovenski šampion Kristjan Čeh. Ta teden se namreč začenja glasovanje za najboljšega atleta, so zapisali pri krovni mednarodni atletski zvezi. Čeh si je izbor v svet krovne zveze prislužil z naslovom svetovnega prvaka v metu diska, z zmago v diamantni ligi in državnim rekordom - 71,27 m - v Birminghamu ter z naslovom evropskega podprvaka. Glasovanje bo končano v ponedeljek, 31. oktobra. Po tem datumu bo znanih pet finalistov v obeh konkurencah, zmagovalca pa bosta znana preko družbenih omrežij WA v začetku decembra.

LJUBLJANA - Direktor nogometnega kluba Olimpija Igor Barišić se je danes odzval na nekatere medijske zapise o domnevni kazni za njegov klub, ki naj bi mu grozil tudi odvzem točk. Na novinarski konferenci pred sobotnim derbijem z Mariborčani je zanikal kakršne koli nepravilnosti ter dodal, da jim nobena od nogometnih zvez doslej ni poslala niti opomina. Nato je strnil nekaj točk dogajanja zadnjih dni, ki, kot je poudaril, predvsem škodijo klubu, niso pa resnične. O vložkih v klub pa je dejal, da proračun trenutno znaša štiri milijone evrov in pol ter da so v njegovi ekipi doslej vložili sedem ali osem milijonov evrov, natančnejših številk pa ni razkril.

SAN DIEGO - Najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami Andreja Klepač je uspešno začela turnir WTA v San Diegu z nagradnim skladom 780.974 evrov. V paru s čilsko igralko Alexo Guarachi je bila v uvodnem krogu z 1:6, 6:4 in 10:7 boljša od poljsko - novozelandske naveze Alicja Rosolska - Erin Routliffe. V četrtfinalu se bosta Klepačeva in Guarachijeva pomerili s četrtima nosilkama, Nizozemko Demi Schuurs in Američanko Desirae Krawczyk.

CAGLIARI - Koprčan Toni Vodišek je na svetovnem prvenstvu v kajtanju v Cagliariju na Sardiniji po tretjem dnevu sam na čelu. V prvem dnevu je dosegel tri zmage, po dnevu premora zaradi slabega vremena pa je zabeležil drugi mesti v svojih skupinah. Skupno je prvi z osmimi točkami, Francoz Axel Mazella je drugi z 11 točkami.

KRANJ - Vaterpolisti AVK Triglava so v Kranju v svoji prvi tekmi skupine C v prvem krogu kvalifikacij pokala Len izgubili proti ekipi Valis Valjevo s 6:8 (1:2, 2:2, 1:3, 2:1). V petek Kranjčane čakata dve tekmi. Ob 11.40 bodo igrali s Terrasso, v večernem terminu ob 18.40 pa s Strasbourgom.

nem/ad/lr/tb/zza/lr
© STA, 2022