Pregled - šport, 5. 9. (ponedeljek)

Ljubljana, 5. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 5. septembra.

LJUBLJANA - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila tekmico v četrtfinalu letošnjega svetovnega prvenstva na domačih tleh in Poljskem. Slovenijo, ki je v osmini finala premagala Nemčijo s 3:1 (18, 19, -21, 22), se bo preboj v polfinale pomerila z Ukrajino, ki je bila danes v Ljubljani boljša od Nizozemske s 3:0 (16, 19, 18). Slovensko-ukrajinski četrtfinalni obračun bo v sredo, 7. septembra, v dvorani Stožice, zmagovalec tega dvoboja pa se bo nato odpravil v Katovice, ki bodo 10. in 11. septembra gostile najbolj prestižne tekme na letošnjem mundialu - obe polfinalni ter tekmi za zlato in bronasto kolajno. V četrtfinale so se poleg Slovenije in Ukrajine uvrstile še Italija, ZDA, Poljska in Francija, v torek pa bosta še zadnji tekmi osmine finala med Srbijo in Argentino ter Brazilijo in Iranom.

DOMŽALE - Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Brava so se na današnji tekmi 8. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

LJUBLJANA - Potem ko so si telovadke Tjaša Kysselef, Teja Belak, Lucija Hribar in Zala Trtnik preko svetovnega pokala in nedavnega evropskega prvenstva v športni gimnastiki v Münchnu priborile nastop na jesenskem svetovnem prvenstvu, sta se jim naknadno pridružila še dva telovadca. V Liverpoolu bosta lahko nastopila tudi Luka Bojanc in Nikolaj Božič.

MILANO/PRAGA - Na evropskem prvenstvu v košarki so danes odigrali tekme tretjega kroga v skupinah C in D. Zmagale so ekipe Hrvaške, Grčije in Ukrajine v skupini C ter ekipe Poljske, Češke in Srbije v skupini D. Srbija, Ukrajina in Grčija tudi po tretjem krogu ostajajo brez poraza, s popolnim izkupičkom treh zmag in šestih točk.

NEW YORK - Osmi dan zadnjega letošnjega teniškega turnirja za grand slam je na igriščih v Flushing Meadowsu v znamenju dvobojev osmine finala v posamični konkurenci. Rus Andrej Rubljov si je po dveh urah, ob prekinitvi zaradi naliva, po zmagi nad Britancem Cameronom Norriejem zagotovil mesto med najboljšo osmerico v četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA. V ženski konkurenci ameriška predstavnica, osma nosilka Jessica Pegula, v ponedeljkovem dvoboju osmine finala na stadionu Arthurja Asha ni imela težav z 21. nosilko iz Češke Petro Kvitovo. V 69 minutah je zmagala s 6:3 in 6:2. Avstralec Nick Kyrgios je dan pred tem izločil branilca naslova Rusa Danila Medvedjeva in se prvič v karieri uvrstil v četrtfinale OP ZDA v New Yorku. Finalist Wimbledona je v osmini finala premagal prvega igralca sveta s 7:6 (11), 3:6, 6:3 in 6:2.

BEOGRAD - Najboljši srbski teniški igralec ne bo igral za reprezentanco na tekmah Davisovega pokala, je sporočil kapetan reprezentance Viktor Troicki. Kot danes poroča Sportski žurnal, se je Đoković nastopom odpovedal iz "osebnih razlogov". Troicki je dejal, da povita roka ni razlog za Đokovićevo odpoved, temveč ima zasebne razloge.

NEW YORK - Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios je razočaral branilca naslova Rusa Danila Medvedjeva in se prvič v karieri uvrstil v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Finalist Wimbledona je v osmini finala premagal prvega igralca sveta s 7:6 (11), 3:6, 6:3 in 6:2.

ad/am/zza/ad
© STA, 2022