Pregled - šport, 24. 8. (sreda)

Ljubljana, 24. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 24. avgusta.

BILBAO - Francoz Rudy Molard je novi vodilni na kolesarski dirki po Španiji. V peti etapi od Iruna do Bilbaa, dolgi 187 km, je Molard zasedel četrto mesto s štirimi sekundami zaostanka za zmagovalcem, Špancem Marcom Solerjem, članom ekipe UAE. Etapo je z dolgim begom zaznamovala večja skupina, na koncu pa je razpadla tudi ta, kar je Soler, ki mu je običajno namenjena vloga pomočnika, izkoristil za etapno zmago. Tekmeci so na koncu sicer še enkrat napadli, a v dramatičnem finalu je imel Soler, ki je moral tik pred ciljem še enkrat močno stopiti na pedala, dovolj moči. Trikratni zmagovalec Vuelte Primož Roglič je prišel v cilj z glavnino kot 23. z zaostankom 5:09 minute in je skupno peti. 46. je bil v isti skupini Solerjev sotekmovalec Jan Polanc, skupno pa je 39.

GRADEC - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 danes v Gradcu v skupini D še drugič premagala Avstrijo. Izid je bil 3:2 (17, -14, 19, -27, 9). Slovenske odbojkarice so dosegle še drugo načrtovano zmago in se močno približale nastopu na EP. Tja bosta potovali prvi dve ekipi iz skupine, po prvih dveh krogih pa imajo po dve zmagi po pričakovanjih reprezentanci Azerbajdžana in Slovenije. Že v soboto odbojkarice čaka gostovanje pri zadnjeuvrščeni ekipi Gruzije v Tbilisiju.

TEL AVIV - Slovenski kolesar Žak Eržen je danes v Tel Avivu na svetovnem prvenstvu starejših mladincev na velodromu v disciplini scratch/dirka na končni cilj osvojil bronasto medaljo, so sporočili s Kolesarske zveze Slovenije. Zlato je pripadlo Poljaku Dominiku Ratajzcaku, srebro je osvojil Ukrajinec Danil Jakovljev.

BERLIN - Nekdanja številka 1 ženskega tenisa, Nemka Angelique Kerber, je danes na družbenih omrežjih potrdila, da bo zaradi nosečnosti izpustila zadnji teniški turnir za veliki slam v sezoni, odprto prvenstvo ZDA. To se bo v New Yorku začelo v ponedeljek. Trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam pričakuje svojega prvega otroka. Nazadnje je igrala v Wimbledonu 1. julija letos, ko je izpadla v tretjem krogu proti Belgijki Elise Mertens.

BARI - Slovenski nogometaš Žan Žužek, donedavni član Kopra, bo tudi uradno kariero nadaljeval v italijanski drugi ligi pri Bariju, je klub z juga Italije v torek zvečer sporočil na uradni spletni strani. Petindvajsetletni osrednji branilec je z Barijem sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25.

lr/ag/am/zza/alz/lr
© STA, 2022