Pregled - šport, 12. 8. (petek)

Ljubljana, 12. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 12. avgusta.

ISTANBUL - Slovenska košarkarska reprezentanca je v okviru priprav na evropsko prvenstvo zabeležila novo zmago. Na prijateljski tekmi v Istanbulu je bila po podaljšku boljša od Turčije s 104:103. Slovenija je tokrat nastopila z vsemi najboljšimi igralci, največ točk pa sta dosegla kapetan Goran Dragić, ki je zbral 28 točk in zadel odločilno trojko v podaljšku, ter Luka Dončić, ki ni igral zadnjih pet minut rednega dela ter podaljšek, a vseeno vknjižil 23 točk in 10 skokov.

RIM - Na plavalnem evropskem prvenstvu v Rimu sta v današnjem finalnem delu nastopila dva Slovenca. V finalu na 100 metrov prosto je bila šesta Janja Šegel, medtem ko je Primož Šenica Pavletič nastopil v polfinalu na 200 m hrbtno in osvojil 12. mesto.

PARIZ - Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je eden od desetih kandidatov francoske revije France Football za lovoriko Jašin oziroma za najboljšega vratarja leta. Glavni favorit za prvo mesto je Thibaut Courtois, čuvaj mreže Real Madrida, ki je v pretekli sezoni postal evropski klubski prvak, zmagovalec španskega prvenstva, novo sezono pa je začel z naslovom v evropskem superpokalu. Zmagovalec bo znan 17. oktobra v Parizu.

MÜNCHEN - Janja Garnbret je nadaljevala vrhunske predstave na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Münchnu. Po uspešnem uvodnem nastopu v težavnosti je za najboljši dosežek poskrbela tudi v kvalifikacijah balvanov. Kar je zelo dobra napoved tudi za olimpijsko kombinacijo.

CELJE - Nogometaši Celja so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (1:0).

zzb/tb/am/zzb
© STA, 2022