Pregled - šport, 31. 8. (torek)

Ljubljana, 31. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 31. avgusta.

SANTANDER - Etapa bo drugem prostem dnevu na dirki po Španiji pričakovano ni prinesla večjih pretresov. Večina kolesarjev je še zadnjič pred zaključkom dirke konec tedna pedala vrtela v glavnini in skozi cilj prišli v strnjeni skupini. Šestnajsto etapo je dobil Nizozemec Fabio Jakobsen, Primož Roglič pa v skupnem seštevku ostaja na tretjem mestu.

MIDDLESBROUGH - Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar se s Portugalske seli v drugo angleško ligo. Kot posojeni igralec Sportinga bo nastopal za Middlesbrough.

MADRID - Španska nogometna velikana Barcelona in Atletico Madrid bosta poskrbela za enega najbolj odmevnih prestopov poletja. Francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna bodo Katalonci posodili ekipi slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. Kot je poročal italijanski Sky, sta se kluba dogovorila za posojo do junija 2022, potem pa lahko Madridčani francoskega zvezdnika odkupijo za 40 milijonov evrov.

ŽENEVA - Košarkarji Slovenije bodo v prvem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 igrali v skupini C skupaj s Hrvaško, Finsko in Švedsko.

LJUBLJANA - Za slovensko košarko je najuspešnejše poletje v zgodovini. Četrto mesto moške reprezentance na olimpijskih igrah in nastop deklet na evropskem prvenstvu v Franciji so avgusta nadgradile mlajše selekcije. Slovenija je v letu 2021 v seštevku izidov članske in mlajših reprezentanc v moški konkurenci vodilna reprezentanca v Evropi, je sporočila Fiba. Slovenija je v letošnjem poletju osvojila tri medalje na ravni evropskih prvenstev. Moška reprezentanca do 20 let je bila zlata, fantje do 18 let so osvojili srebro, dekleta do 16 let pa so bila tretja.

NEW YORK - Številka ena ženskega tenisa, Avstralka Asleigh Barty, je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku napredovala v 2. krogu, potem ko je v uvodnem dvoboju ugnala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:1 in 7:6 (7). V naslednjem krogu jo čaka boljša iz dvoboja med Francozinjo Claro Burle in Danko Claro Tauson. Že pred tem sta svoje delo pričakovano opravila četrta nosilca, Nemec Alexander Zverev v moški in Čehinja Karolina Pliškova v ženski konkuren

zzb/jz/lr
© STA, 2021