Pregled - šport, 5. 8. (četrtek)

Ljubljana, 5. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 5. avgusta.

TOKIO - Košarkarji Slovenije so v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu izgubili s Francijo z 89:90 in se bodo v soboto ob 13. uri merili z Avstralijo za bronasto odličje. V finalu, ki je na sporedu že ob 4.30, bosta igrali Francija in ZDA. Američani so v polfinalu premagali Avstralijo s 97:78. Najboljši strelci Slovenije so bili Mike Tobey s 23 točkami, Klemen Prepelič s 17 in Luka Dončić, ki je zbral 16 točk, 18 podaj in 10 skokov.

MURSKA SOBOTA - Nogometaši Mure so se na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo na domačem stadionu z Žalgirisom razšli brez golov (0:0). Povratna tekma bo prihodnji četrtek, 12. avgusta, ob 19. uri v Vilniusu.

OSLO - Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij konferenčne lige v Trondheimu izgubili z norveškim Rosenborgom z 1:6 (1:4). Edini zadetek za slovensko ekipo je v 44. minuti dosegel Enes Alić. Povratna tekma bo 10. avgusta. Boljši iz tega dvoboja se bo v zadnjem krogu kvalifikacij pomeril s francoskim Rennesom.

LJUBLJANA - Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo uradno branil zmago na dirki po Španiji, je njegovo moštvo Jumbo-Visma objavilo na družbenih omrežjih. Drugi slovenski as Tadej Pogačar pa je danes na Instagramu uradno potrdil, da ga ne bo na letošnji dirki po Španiji.

BARCELONA - Argentinski nogometni zvezdnik Lioenl Messi ne bo nadaljeval kariere pri Barceloni, je danes sporočil katalonski klub. Novico o tem, da pogajanja med klubom in Messijem o nadaljevanju sodelovanja niso bila uspešna, so popoldne prvi sporočili nekateri španski mediji, tik pred 20. uro pa jo je na Twitterju uradno potrdil tudi klub.

RIM - Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi je napovedal, da bo po koncu letošnje sezone odšel v dirkaški pokoj. Pred dirko svetovnega prvenstva v avstrijskem Spielbergu je pojasnil, da bo pri 42 letih končal bogato športno pot.
Rossi je bil del motociklistične karavane od leta 1996, skupno pa je zbral devet naslovov svetovnega prvaka v različnih razredih. Nazadnje je bil najboljši na svetu leta 2009 v razredu motoGP.

TORONTO - Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je zaradi poškodbe kolena odpovedal nastop na turnirju v Torontu, so sporočili organizatorji. V Kanadi pa na mastersu po navedbah organizatorjev ne bodo nastopili niti olimpijski prvak, Nemec Alexander Zverev, Italijan Matteo Berrettini, Španec Pablo Carreno Busta in domačin Miloš Raonić.

TOKIO - Potem ko so organizatorji olimpijskih iger v Tokiu v sredo poročali o rekordnem številu 29 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, se je danes ta številka še zvišala. Tokrat so med udeleženci, novinarji in sodelujočimi pri izvedbi dogodka našteli 31 okužb, med njimi je en športnik. Skupno število okužb, povezanih z olimpijskimi igrami, se je tako v času od 1. julija povzpelo na 353.

kad/alz/tb/ag/am/lr/gj/bg/miv/zzb/jz/zza/ic/sag/kad
© STA, 2021