V filharmoniji koncert Korenine moje domovine ob 30-letnici samostojnosti

Ljubljana, 26. junija - Nizu prireditev, ki obeležujejo 30-letnico samostojnosti Slovenije, se bo nocoj ob 20.30 pridružil koncert v Slovenski filharmoniji. Pripravila sta ga izseljensko društvo Slovenija v svetu in Glasbena matica Ljubljana, na njem pa bodo zbori, solisti in instrumentalisti poustvarili slovenska glasbena dela, od ljudskih do umetnih skladb.

Ljubljana.
Slovenska filharmonija.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Nastopili bodo Mladinska vokalna skupina Glasbene matice Ljubljana z zborovodkinjo Irmo Močnik, Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, ki ga vodi Sebastjan Vrhovnik, Mešani mladinski zbor Emil Komel iz italijanske Gorice z zborovodjo Davidom Bandljem in Kvintet bratov Smrtnik z avstrijske Koroške.

Kot solisti bodo sodelovali Petra Kodba, Polona Plaznik, Bernarda Fink, Anja Šinigoj, Gregor Ravnik, Marko Erzar in Marcos Fink, instrumentalni del pa bodo prispevali pianisti Aleksandra Pavlovič, Alina Kolomiets in Metoda Kink, organist Gregor Klančič ter Janez Jocif na historičnih glasbilih. Sodeloval bo tudi recitator Gregor Čušin.

Koncert bodo izvedli s podporo urada za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Zveze kulturnih društev Ljubljana. Umetniško sta ga zasnovala predsednica glasbene matice Veronika Brvar in baritonist Marcos Fink.

kb/bg
© STA, 2021