Poslovalnice ponovno odpirajo tudi telekomunikacijski operaterji

Ljubljana, 21. aprila - Zaradi epidemije novega koronavirusa so morali poslovalnice zapreti tudi telekomunikacijski operaterji, ki jih zdaj postopoma ponovno odpirajo. Telemach jih je začel odpirati v ponedeljek, v A1 Slovenija pa so vsa prodajna mesta odprli danes. T-2 namerava prva prodajna mesta odpreti v sredo, Telekom Slovenije pa bo nekatere centre odprl v četrtek.

Ljubljana.
Družba Telemach.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Avstrijski telekomunikacijski operater A1.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip Telekom Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Telekomunikacijski operater T-2.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Telemach je poslovalnice in pooblaščena prodajna mesta - tudi tista v nakupovalnih središčih - začel postopoma odpirati v ponedeljek, pri čemer so odpiralni časi nekoliko spremenjeni. Kot so pojasnili za STA, jih bodo najprej odprli le nekaj, z umirjanjem razmer pa postopoma še preostale.

V A1 Slovenija so pojasnili, da so vsa prodajna mesta odprli danes.

Telekom Slovenije je s postopnim odpiranjem pooblaščenih prodajnih mest začel v ponedeljek, v četrtek pa bo odprl tudi deset svojih centrov, in sicer v Ljubljani (Citypark), Celju (Citycenter), Kopru, Kranju, Mariboru (Europark), Murski Soboti, Novi Gorici (Kromberk), Novem mestu, Trbovljah in Velenju. Odpirajo tudi prodajna mesta v nakupovalnih središčih.

Družba T-2 namerava prva prodajna mesta - tudi tista v nakupovalnih središčih - znova odpreti v sredo, v naslednjih dneh pa nato še druge poslovalnice in pooblaščena prodajna mesta.

Vsi operaterji so poudarili, da bo poslovanje potekalo ob ustreznih zaščitnih ukrepih. Prvi dve in zadnja ura poslovanja so rezervirane za ranljive skupine, torej invalide, starejše od 65 let in nosečnice.

mlu/mrn
© STA, 2020