Začenja se druga faza obnove severne obvoznice; najprej bo zaprt priključek Bežigrad

Ljubljana, 1. julija - Na severni ljubljanski obvoznici po dveh tednih obnovitvenih del zaključujejo s prvo fazo obnove in se s ponedeljkom selijo na drugo. Kot so sporočili z Darsa, bo od ponedeljka zjutraj promet potekal dvosmerno zgolj po levi polovici hitre ceste, predvidoma največ dva tedna pa bo zaprt tudi priključek Bežigrad v smeri Tomačevo-Celovška.

Ljubljana.
Obnavljanje severne ljubljanske obvoznice.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana.
Obnavljanje severne ljubljanske obvoznice.
Foto: Anže Malovrh/STA

Ljubljana.
Obnavljanje severne ljubljanske obvoznice.
Foto: Anže Malovrh/STA

Kot so sporočili z Darsa, bo promet od ponedeljka zjutraj potekal dvosmerno po levi polovici hitre ceste, in sicer na smernem vozišču od Celovške proti krožišču Tomačevo. Še vedno bodo vozniki vozili po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo.

V drugi fazi, ki bo sicer predvidoma trajala en mesec, bo zaradi obnove največ dva tedna najprej zaprt priključek Bežigrad, kar pomeni izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Šiške, so pojasnili na Darsu.

Ko bo z napredovanjem del že možno odpreti priključek Dunajska, bo potrebno izmenično zapreti še priključka Savlje in Celovška. V celotnem času druge faze obnovitvenih del bo zaprt tudi uvoz na hitro cesto s priključka Industrijska cona Šiška v smeri Kosez. Na priključku Tomačevo promet zaradi del sicer ne bo oviran.

Odsek med Tomačevim in Celovško cesto je bil zgrajen in predan prometu leta 1983. Gre za prvo večje obnovitveno delo na tem odseku, saj so se v preteklosti izvajala le lokalna popravila asfaltov, s katerimi se je zagotavljala ustrezna prometna varnost.

Celotna obnova bo trajala do sredine septembra, na Daru bodo v obeh smereh obnovili več kot tri kilometre cestišča. Dela za 6,7 milijona evrov izvajata hrvaški GP Krk in ljubljanski CBE.

zc/jes
© STA, 2016