Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vse novice dneva

svet 8.11.2019 21:13

Von der Leynova: Evropa mora pokazati več mišic

Novoizvoljena predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen se je danes v Berlinu zavzela za bolj samozavestno Evropo, ki bo znala uporabljati tudi "jezik moči" in bo še zlasti na področju varnosti razvila lastne mišice. V nagovoru o Evropi na predvečer 30. obletnice padca Berlinskega zidu se je zavzela tudi za širitev EU na Zahodni Balkan.

svet 8.11.2019 19:55

Bloomberg napovedal možnost kandidature za demokratsko nominacijo na volitvah v ZDA

Nekdanji newyorški župan, milijarder in filantrop Michael Bloomberg resno razmišlja o tem, da bi se potegoval za demokratsko nominacijo na predsedniških volitvah, ki bodo v ZDA novembra prihodnje leto. Boji se namreč, da nihče od sedanjih demokratskih kandidatov, ki se potegujejo za nominacijo, ne more premagati predsednika Donalda Trumpa.

Slovenija 8.11.2019 18:49

Knovs sprejel javni del poročila o zapletih v arbitraži

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je danes sprejela javni del poročila o arbitraži, je po današnji seji komisije sporočil njen predsednik Matej Tonin (NSi). Javnost bo na ta način lahko izvedela "vsaj nekatere elemente" dogajanja, je dejal.

svet 8.11.2019 18:49

Merklova in Pompeo izpostavila tesne vezi med državama

Kljub napetostim sta danes nemška kanclerka Angela Merkel in ameriški državni sekretar Mike Pompeo v Berlinu izpostavila "tesno prijateljstvo" med državama. Nemška kanclerka je ZDA obljubila nadaljnjo podporo in aktivno vlogo pri soočenju z mednarodnimi krizami v Afganistanu, Siriji, Libiji in Ukrajini.

Slovenija 8.11.2019 18:47

Tonin: Pred Knovs bomo povabili tudi Šarca, Črnčeca in Kozmelja

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je danes razpravljala o razrešitvi zapleta pri nadzoru nad kadrovanjem na Sovi. Kot pojasnjuje predsednik Matej Tonin, bodo na podlagi zakona o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb pred Knovs povabili tudi premierja Marjana Šarca in direktorja Sove Rajka Kozmelja.

gospodarstvo 8.11.2019 15:56

Nekdanja uprava Petrola se ograjuje od dodatnih pojasnil nadzornikov

Trije nekdanji člani uprave Petrola, ki so zaradi nesoglasij z nadzornim svetom pred dnevi sporazumno predčasno končali mandat, so se ogradili od naknadnih pojasnil o dogajanju, ki jih je nadzorni svet objavil danes. Zatrdili so, da gre za enostranska pojasnila, zato upajo, da bodo lahko svoja stališča pojasnili na izredni skupščini.

svet 8.11.2019 15:04

Turčija za ponedeljek napovedala vračanje džihadistov v njihove domovine

Turški notranji minister Süleyman Soylu je danes napovedal, da bo Turčija v ponedeljek začela z vračanjem tujih džihadistov v njihove domovine. Soylu je že v začetku tedna dejal, da je v turškem ujetništvu približno 1200 tujih pripadnikov skrajne skupine Islamska država. Med nedavno vojaško operacijo na severu Sirije je Turčija ujela 287 borcev.

Slovenija 8.11.2019 12:44

Pahor in Steinmeier ob obletnici padca Berlinskega zidu o pomenu evropske ideje

Slovenski predsednik Borut Pahor se danes mudi na obisku v Berlinu, ki je posvečen 30. obletnici padca Berlinskega zidu. Na delovnem zajtrku se je sestal z nemškim kolegom Frank-Walterjem Steinmeierjem, ki se je Sloveniji zahvalil za to, da je skupaj z Nemčijo prepričana članica EU. Pahor pa se je zavzel za to, da se delitve ne bi več ponovile.

gospodarstvo 8.11.2019 12:31

DUTB prihodnji teden z izračuni o smotrnosti ustanovitve letalskega prevoznika

DUTB pripravlja izračune o smotrnosti ustanovitve novega letalskega prevoznika po stečaju Adrie Airways. Kot je danes za STA povedal glavni izvršni direktor t. i. slabe banke Matej Pirc, pripravljajo več možnih scenarijev z različnimi predpostavkami, predvidoma prihodnji teden pa jih bodo predstavili gospodarskemu in finančnemu ministrstvu.

gospodarstvo 8.11.2019 12:18

SDH zahteva skupščino Petrola

Slovenski državni holding (SDH) je skladno z napovedmi danes upravi Petrola poslal zahtevo za sklic izredne skupščine delničarjev, na kateri bi lastniki po prihodkih največje gospodarske skupine v državi dobili podrobnejšo informacijo o razlogih za predčasen odhod uprave pod vodstvom Tomaža Berločnika.

gospodarstvo 8.11.2019 11:44

Vasle: Na področju kreditiranja je treba počakati na učinke ukrepa

Ukrepi Banke Slovenije na področju kreditiranja gospodinjstev so v veljavi in po besedah guvernerja Banke Slovenije Boštjana Vasleta je treba na učinke počakati nekaj četrtletij. "Mi to spremljamo na tedenski bazi in če se bo pokazalo, da je treba kaj spremeniti, to zagotovo bomo," je obljubil.

gospodarstvo 8.11.2019 11:00

Slovenija tudi septembra izvozila in uvozila več blaga

V Sloveniji se je tudi septembra nadaljeval trend krepitve blagovne menjave s tujino. Izvozila je za 2,96 milijarde evrov in uvozila za 2,93 milijarde evrov blaga, kar na letni ravni predstavlja 15,2-odstotno in 13,6-odstotno rast. V prvih devetih mesecih se je izvoz na letni ravni povečal za 9,6 in uvoz za 11,8 odstotka.

Slovenija 8.11.2019 10:38

Novembrska seja DZ v znamenju proračuna in ponovnega odločanja po treh vetih DS

Državni zbor bo predloga državnih proračunov za prihodnji dve leti sprejemal na redni novembrski seji, ki se bo začela 18. novembra. Na njej bodo poslanci po vetu državnega sveta tudi ponovno odločali kar o treh zakonskih besedilih, najbolj negotova pa je usoda zakona, ki ukinja dodatek za delovno aktivnost.

šport 8.11.2019 7:36

Dragić in Butler popeljala Miami do zmage nad Phoenixom

Košarkarji Miami Heat v severnoameriški ligi NBA še naprej kažejo dobre predstave. V noči na petek so s 124:108 premagali Phoenix Suns, najbolj zaslužna za zmago pa sta bila Goran Dragić s 25 in Jimmy Butler s 34 točkami.

gospodarstvo 8.11.2019 0:30

Na dnevu bančnikov o vplivu denarne politike

Bančniki se bodo danes na Brdu pri Kranju zbrali na tradicionalnem Dnevu slovenskih bančnikov. Srečanje je namenjeno vplivom denarne politike na makroekonomske politike in finančni sistem, zagotovo pa bo govora tudi o uvedbi novih pogojev kreditiranja gospodinjstev, ki jih je Banka Slovenije uvedla z novembrom.

Slovenija 8.11.2019 0:30

Preiskovalna komisija danes pričakuje Klokočovnika in Vodiškarja

Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju odgovornosti na programu otroške kardiologije namerava danes zaslišati srčna kirurga Tomislava Klokočovnika in Janeza Vodiškarja. Klokočovnik je od decembra 2013 do maja 2017 v UKC Ljubljana vodil otroško kardiokirurgijo, avgusta letos pa je odstopil z mesta predstojnika oddelka za kirurgijo srca in ožilja.

Slovenija 8.11.2019 0:30

Knovs danes o omejevanju nadzora zaposlitev na Sovi in poročilu o arbitraži

Parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) bo na današnji zaprti seji razpravljala o nadaljnjih korakih po tistem, ko ji Sova ni posredovala nekaterih dokumentov, povezanih z zaposlovanjem, med drugim tudi zaposlitvijo znanke premierja Marjana Šarca. Obravnavala bo tudi predlog javnega dela poročila o arbitraži.