Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KOPER - Slovenijo bo na olimpijskih igrah v Parizu predstavljalo rekordnih 90 športnikov. Ti se bodo slovenski javnosti predstavili nocoj v Kopru, kjer Olimpijski komite Slovenije nocoj pripravlja uradno predstavitev ekipe.

PAU - Kolesarsko karavano na dirki po Franciji po zahtevni 11. etapi zdaj čakata dve ravninski trasi. Najprej bo na vrsti 12. etapa od Aurillaca do Villeneuve-sur-Lota (203,6 km). V rumeni majici vodilnega jo bo začel slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

LJUBLJANA - Nogometaši Maribora in Brava bodo danes začeli kvalifikacije v evropski oziroma konferenčni ligi. Mariborčani bodo ob 20. uri gostovali pri Botevu Plovdivu, Ljubljančani pa bodo ob 18. uri gostili valižansko ekipo Connah's Quay Nomads. V sredo je Celje na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov s 5:0 v gosteh odpravilo Floro iz Talina.

CHARLOTTE - Kolumbijski nogometaši so razveselili svoje številne privržence v Charlottu v ZDA z zmago z 1:0 proti Urugvaju, s čimer so se uvrstili v finale pokala Amerike, kjer jih čakajo argentinski branilci naslova. Kapetan James Rodriguez je s strelom s kota zaposlil Jeffersona Lermo, ki je tri metre od mreže zdel z glavo v 39. minuti in odločil dvoboj.

pso/jz/ag/alz/lr/jz
© STA, 2024