Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DIJON - Na 111. kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu osma etapa od Semur-en-Auxoisa do Colombey-les-deux-Eglisesa (183,4 km). Čeprav so jo organizatorji označili za ravninsko, gre za dokaj razgibano traso, ki bi lahko ponudila priložnost ubežnikom. Vodstvo v skupnem seštevku bo branil slovenski as Tadej Pogačar. Slednji je po drugem mestu v petkovi vožnji na čas obdržal 33 sekund naskoka pred Belgijcem Remcom Evenepoelom. Primož Roglič je v skupnem seštevku četrti.

BERLIN - Španski in francoski nogometaši so si po petkovih zmagah nad Nemci oziroma Portugalci že izborili polfinalni nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Danes bosta na sporedu še dva četrtfinalna obračuna: angleško-švicarski v Düsseldorfu se bo pričel ob 18., nizozemsko-turški v Berlinu pa ob 21. uri.

PIREJ - Slovenska košarkarska reprezentanca z Luko Dončićem ima danes pred seboj sila zahtevno nalogo. V polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre se bo pomerila z izbrano vrsto Grčije, ki ima poleg zvezdnika Giannisa Antetokounmpa še kopico odličnih in izkušenih igralcev. Tekma se bo začela ob 16.30.Na igre v Parizu se uvrsti le zmagovalec turnirja.

LJUBLJANA - Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Miran Pavlin bo postal športni direktor Nottingham Foresta, poroča časnik Delo. S tem bo tudi prvi Slovenec v vodstveni strukturi kluba iz angleške premier league.

DŽAKARTA - Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku začel z drugim startnim izhodiščem. v današnjih kvalifikacijah razreda MXGP ga je premagal le Nizozemec Jeffrey Herlings. V Lomboku je ta konec tedna na vrsti druga dirka SP v dobrem tednu na tem prizorišču. Na prvi v nedeljo je bil Gajser četrti. Drugi slovenski predstavnik v elitni konkurenci Jan Pancar je bil enajsti-

DALLAS - Argentina - Kanada je prvi polfinalni par letošnjega južnoameriškega prvenstva v nogometu. Davi so Kanadčani v Arlingtonu na stadionu Dallas Cowboys AT&T v četrtfinalu premagali Venezuelo po streljanju enajstmetrovk s 4:3. V rednem delu se je tekma končala 1:1 (1:0).

ag/tb/zzb/alz/ad/ag
© STA, 2024