Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je slovenske predstave na trenutnem evropskem prvenstvu v Nemčiji opisal kot izjemne. V pogovoru za RTV Slovenija je še ocenil, da je prihodnost slovenskega reprezentančnega nogometa svetla. Čeferin dejal, da je velik del slovenskih reprezentantov še relativno mladih, zato meni, da je prihodnost reprezentančnega nogometa svetla. Ob tem je zavrnil kritike, češ da je Slovenija igrala preveč obrambno in da je bila skupina, v kateri je igrala, slaba.

KARLSTAD - Evropski prvak in svetovni podprvak v metu diska Kristjan Čeh je na atletskem mitingu v švedskem Karlstadu zmagal s 67,91 metra. Drugo mesto je osvojil domačin Daniel Stahl. Olimpijski zmagovalec iz Tokia 2021 je dosegel 66,81 m. Tretji je bil Portugalec Emanuel Sousa z 62,72 m. Čeh je začel z 61,97 m, po neveljavnem drugem poskusu je v tretji seriji dosegel najdaljšo daljavo tekme. Po drugem metu brez doseženega izida je vrgel 63,46 metra in nato zaključil s prestopom. Pred olimpijskimi igrami v Parizu bo Čeh nastopil še 9. julija na Madžarskem.

BERN - Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Dallenwilu je prinesel prvo slovensko kolajno. Zanjo so na ekipni tekmi klasičnega spusta poskrbeli kajakaši Tjaš Til Kupsch, Blaž Mihelič in Matija Preskar, ki so osvojili bron. Boljši so bili le Čehi in Belgijci.

WIMBLEDON - Finec Emil Ruusuvuori je na teniškem turnirja za grand slam v Wimbledonu sinoči presenetljivo izločil Grka Stefanosa Cicioasa, enajstega nosilca je v drugem krogu premagal s 7:6 (6), 7:6 (10), 3:6 in 6:3. Napredoval je četrti postavljeni igralec, Nemec Alexander Zverev je ugnal Američana Marcosa Girona s 6:2, 6:1 in 6:4.

HOUSTON - Nogometaši Argentine so naredili nov korak k obrambi naslova prvaka na južnoameriškem prvenstvu. V četrtfinalu v Houstonu so po hudem boju šele po streljanju enajstmetrovk s 4:2 ugnali Ekvador. Zvezdnik Lionel Messi, ki je zadnjo tekmo skupinskega dela proti Peruju zaradi poškodbe noge izpustil, je kot prvi svojo enajstmetrovko zastreljal. Polfinalni nasprotnik Argentine, ta je s 15 naslovi rekorder Cope Americe, bo zmagovalec dvoboja med Kanado in Venezuelo, ki se bosta v soboto pomerila v Arlingtonu.

jz/gj/ag/zzb/jz
© STA, 2024