Ministrstvo za digitalno preobrazbo in stroka pričenjajo skupen dialog o problematiki medvrstniškega nasilja

Ljubljana, 4. julija - Ministrstvo za digitalno preobrazbo in strokovnjaki s področja psihologije po kritikah na račun kampanje Premisli, nato stisni pričenjajo skupen dialog. Menijo, da bo otrokom in mladostnikom ponudil varen prostor za razmislek in pogovor o tematiki in problematiki medvrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu, so zapisali v skupni izjavi.

Ljubljana. Ministrstvo za digitalno preobrazbo je marca začelo kampanjo za boj proti medvrstniškemu nasilju in sovražnemu govoru Premisli, nato stisni. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrstvo za digitalno preobrazbo je marca začelo kampanjo za boj proti medvrstniškemu nasilju in sovražnemu govoru Premisli, nato stisni.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Ministrstvo se zato s strokovnjaki dogovarja za skupen sestanek, kjer bodo preverili možnosti rešitve, da bi za otroke in mladostnike dosegli želeni učinek in spodbudili pozitiven odziv tako strokovnih organizacij kakor pedagoških zavodov.

V izjavi so zapisali še, da je do razhajanj v razumevanju kampanje prišlo pri dosegu ciljne skupine otrok in mladostnikov znotraj izobraževalnih zavodov, kjer bi sporočilnost kampanje lahko dosegla napačno razumevanje.

npe/mo
© STA, 2024