Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PIREJ - Slovenska košarkarska reprezentanca po visokem porazu s Hrvaško potrebuje zmago proti Novi Zelandiji z desetimi točkami ali več razlike za ohranitev upanja na olimpijske igre. Tekma olimpijskih kvalifikacij v Pireju se bo začela ob 16.30. Na igre iz Grčije potuje le zmagovalec turnirja.

LJUBLJANA - Rokometaši RD LL Grosist Slovana se še naprej krepijo. Najnovejša okrepitev je 28-letni Celjan Jaka Malus, ki se po dveh letih igranja v elitni nemški ligi vrača v domovino. Z ljubljanskim klubom, katerega vodenje je pred časom prevzel reprezentančni selektor Uroš Zorman, je podpisal enoletno pogodbo, so sporočili iz kluba. Srednji zunanji igralec je doslej igral v domačem Celju, beloruskem Meškovu iz Bresta, španskem Sinfinu in nemškem Göppingenu.

PARIZ - Prireditelji olimpijskih iger in Mednarodni olimpijski komite sta zavrnila namige, da zaradi političnih pretresov v Franciji razmišljata o odpovedi olimpijskih iger v Parizu. NovicTo so na Moku označili kot del dezinformacijske kampanje proti Franciji, Moku in olimpijskim igram. Kot so še zapisali pri Moku, so vsa poročila pisana brez preverjanja podatkov in faktov. Na Moku poudarjajo, da z velikim veseljem pričakujejo 26. julij in odprtje iger v Parizu.

LJUBLJANA - Evropska nogometna zveza (Uefa) vnovič svari navijače pred nakupom ilegalnih vstopnic za ogled evropskega prvenstva v Nemčiji. Te kljub uvedenim pravnim postopkom in izrečenim odločbam še vedno preprodajajo različni spletni ponudniki, Uefo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

WIMBLEDON - Vodilni igralec svetovne teniške jakostne lestvice Jannik Sinner je imel vrsto težav in obilo sreče v drugem krogu teniškega turnirja v Wimbledonu. Prvi nosilec je šele po treh urah in 42 minutah ugnal svojega italijanskega rojaka Mattea Berrettinija s 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6 in 7:6 (4).

ag/ic/zzb/ag
© STA, 2024