Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Pet slovenskih plavalcev bo nastopilo na olimpijskih igrah v Parizu, je potrditev prejela Plavalna zveza Slovenije (PZS), Neža Klančar in Sašo Boškan med posamezniki ter ženska štafeta na 4x100 m prosto. Plavalni del na olimpijskih igrah bo potekal od 27. julija do 4. avgusta.

LJUBLJANA - Sedmerica slovenskih atletinj in atletov je že potrjenih za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Četverica na čelu z evropskim prvakom in svetovnim podprvakom Kristjanom Čehom je izpolnila mednarodne norme, trojica pa se je uvrstila prek lestvice Svetovne atletike, ki je potrdila nastope. Seznam se sicer lahko še nekoliko podaljša.

LJUBLJANA - Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so predstavili tedensko izdajo vstopnic. Gre za dodatno možnost nakupa vstopnic, v okviru katere je mogoč tudi nakup vstopnic za tekme slovenske odbojkarske reprezentance, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

NOVA GORICA - Nekdanji slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž se po 17 letih vrača k matičnemu klubu Gorica. Petintridesetletni napadalec bo tako v klubu, v katerem je naredil prve nogometne korake, končal svojo kariero, poroča spletni portal Nogomania.

LEIPZIG - Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo proti turškemu reprezentantu Merihu Demiralu, potem ko je gol proslavil s tako imenovanim volčjim pozdravom. Uefa je sporočila, da gre za domnevno neprimerno obnašanje 26-letnika. Če bo Demiral kaznovan, se lahko sooči s prepovedjo nastopa na prihajajoči četrtfinalni tekmi proti Nizozemski.

pso/jz/zzb/jz
© STA, 2024