Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. julija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski z 0:3, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani. Sprejema na Brniku ne bo, je danes sporočila Nogometna zveza Slovenije.

DALLAS - Po pisanju ameriške medijske hiše ESPN bo dolgoletni košarkar Golden State Warriors Klay Thompson v prihodnje igral za Dallas Mavericks, kjer blesti slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić. Isti vir navaja, da bo 34-letni branilec v naslednjih treh sezonah prejel 50 milijonov dolarjev oziroma 46,6 milijona evrov. Thompson je bil v zadnjih trinajstih sezonah - poleg Stepha Curryja in Draymonda Greena - eden najbolj pomembnih členov v igri bojevnikov, zmagovalcev severnoameriške lige NBA v letih 2015, 2017, 2018 in 2022.

BOSTON - Po pisanju ameriških medijev je zvezdnik košarkarske ekipe Boston Celtics Jayson Tatum tik pred podpisom najbolj donosne pogodbe v zgodovini severnoameriške lige NBA. Njegovi delodajalci naj bi mu ponudili petletno pogodbo v vrednosti 314 milijonov dolarjev oziroma 292,8 milijona evrov.

KANSAS CITY - Gostitelji letošnjega južnoameriškega nogometnega prvenstva v ZDA so se poslovili že po skupinskem delu tekmovanja. Od Američanov so bili v Kansas Cityju boljši Urugvajci, ki so zmagali z 1:0 ter osvojili prvo mesto v skupini C. Poleg Urugvaja je v četrtfinale napredovala tudi Panama, ki je v Orlandu ugnala Bolivijo s 3:1.

ad/nem/lr/ad
© STA, 2024