Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 30. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Košarkarji Slovenije so odpotovali v Pirej na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Selektor Aleksander Sekulić se je kot zadnjima zahvalil Binetu Prepeliču in Janu Španu. Slovensko reprezentanco sestavljajo Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Josh Nebo, Gregor Hrovat, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar in Leon Stergar.

DŽAKARTA - Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku za VN Zahodne Nuse Tenggare osvojil četrto mesto. Najboljši je bil Španec Jorge Prado. Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je bil deseti. Po prvi od dveh indonezijskih dirk ima Gajser v SP zdaj 555 točk, Prado pa 533. Pancar je s 140 na 15. mestu.

NEW YORK - Na naboru severnoameriške hokejske lige NHL je bil letos med izbranci tudi slovenski hokejist. Mladega branilca Jana Goličiča je v četrtem krogu kot 118. izbrala ekipa Tampa Bay Lightning. Goličič, rojen leta 2006, je sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Jurija Goličiča, po začetkih na Bledu pa je kariero nadaljeval v Severni Ameriki, zdaj je član kluba Gatineau Olympiques v ligi QMJHL.

EUGENE - Ameriški sprinter Noah Lyles je na ameriških olimpijskih kvalifikacijah v Eugenu v teku na 200 metrov postavil najboljši letošnji izid na svetu (19,53), poroča nemška tiskovna agencija dpa. Presenetljivo pa je brez nastopa v Parizu na tej razdalji ostala Sha'Carri Richardson.

NEW YORK - Nogometna reprezentanca Argentine je na južnoameriškem prvenstvu v ZDA dosegla tretjo zmago v predtekmovanju. V skupini A je z 2:0 premagala Peru, na drugi tekmi sta Kanada in Čile igrala 0:0, tako da so tudi Kanadčani napredovali v četrtfinale.

tb/zzb/tb
© STA, 2024