Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 28. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NEW JERSEY - Nogometaši Urugvaja so sinoči v tekmi drugega kroga skupine C na južnoameriškem prvenstvu s 5:0 odpravili Bolivijo in krog pred koncem predtekmovanja naredili velik korak proti četrtfinalu. Na drugi tekmi te skupine je Panama z 2:1 premagala ZDA.

VARŠAVA - Estonski dirkač Ott Tänak (Hyundai) je najhitreje začel reli po Poljski, sedmo postajo letošnje sezone svetovnega prvenstva. Uvodno in edino četrtkovo hitrostno preizkušnjo je dobil s sekundo prednosti pred moštvenim kolegom Thierryjem Neuvillem iz Belgije.

LAS VEGAS - Kanadski hokejist Nathan MacKinnon iz ekipe Colorado Avalanche je na četrtkovi podelitvi nagrad severnoameriške lige NHL prejel pokal Hart in nagrado Teda Lindsayja, ob tem je bil razglašen za najkoristnejšega igralca lige, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

LJUBLJANA - Slovenska nogometna reprezentanca se je na evropskem prvenstvu v Nemčiji prvič v zgodovini velikih tekmovanj uvrstila v izločilne boje. V ponedeljek se bo v osmini finala merila s Portugalsko. Dobre predstave slovenskih nogometašev se kažejo tudi na statističnih podatkih, v katerih izstopata predvsem napadalec Benjamin Šeško in branilec Jaka Bijol.

nem/nem
© STA, 2024