Premier Golob na vrhu pričakuje dogovor o vodilnih položajih v EU

Bruselj, 27. junija - Premier Robert Golob meni, da se bo voditeljem v Bruslju uspelo dogovoriti o razdelitvi najvišjih položajev v institucijah EU, pri čemer ne pričakuje presenečenj. V skladu z neformalnim dogovorom sredinskih političnih skupin naj bi Evropsko komisijo še naprej vodila Ursula von der Leyen, Evropski svet pa naj bi po novem vodil Antonio Costa.

Belgija, Bruselj. Vrh EU, v ospredju katerega so bili pogovori o razdelitvi vodilnih položajev v evropskih institucijah po nedavnih evropskih volitvah. Voditelji so govorili še o strateških prioritetah za prihodnje petletno obdobje, nadaljnji podpori Ukrajini, dogajanju na Bližnjem vzhodu, konkurenčnosti evropskega gospodarstva ter varnosti in obrambi. Izjava predsednika vlade Roberta Goloba. Foto: Nebojša Tejić/STA

Belgija, Bruselj.
Vrh EU, v ospredju katerega so bili pogovori o razdelitvi vodilnih položajev v evropskih institucijah po nedavnih evropskih volitvah. Voditelji so govorili še o strateških prioritetah za prihodnje petletno obdobje, nadaljnji podpori Ukrajini, dogajanju na Bližnjem vzhodu, konkurenčnosti evropskega gospodarstva ter varnosti in obrambi.
Izjava predsednika vlade Roberta Goloba.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.346 znakov (brez presledkov) oziroma 232 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

blm/spo
© STA, 2024