Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

INNSBRUCK - Slovenska plezalca Gregor Vezonik in Anže Peharc sta se uvrstila v polfinale tekme svetovnega pokala v športnem plezanju na balvanih v Innsbrucku. V kvalifikacijah sta končala na devetem in 13. mestu. Danes bodo v Innsbrucku na balvanih nastopile plezalke, tudi Janja Garnbret, ob 13. uri bo na vrsti polfinale, ob 19.30 pa finale. Moški bodo v polfinalu in finalu tekmovali v petek.

LJUBLJANA - Lokostrelka Žana Pintarič se je uvrstila na olimpijske igre v Parizu. Pintarič bo prva Slovenka v tem športu na OI, pred tem so se na igre uvrstili le lokostrelci. Žana Pintarič trenutno zaseda 49. mesto med ženskami z ukrivljenim lokom, kar pomeni, da je bila Sloveniji podeljena ženska kvota za OI.

NEW YORK - Francoz Zaccharie Risacher je prvi izbor nabora severnoameriške košarkarske lige NBA, izbrala pa ga je ekipa Atlanta Hawks. To je že drugi košarkar iz te države, ki je postal številka ena na naboru, lani je bil na tem mestu Victor Wembanyama. Francoski košarkarji so prevladovali na letošnjem naboru - med prvo šesterico so kar trije, kar je rekord lige po številu tujih košarkarjev v prvi deseterici. Drugi izbor je njegov rojak, 213 centimetrov visoki center Alexandre Sarr, ki ga je izbrala ekipa Washington Wizards. Tretji na naboru pa je bil Američan Reed Sheppard.

LOS ANGELES - Nogometaši Venezuele so si zagotovili uvrstitev v četrtfinale južnoameriškega prvenstva v ZDA, potem ko so v skupinskem delu premagali Mehiko z 1:0. V tej skupini B pa je Jamajka z 1:3 izgubila z Ekvadorjem in nima več možnosti za nadaljevanje tekmovanja.

PARIZ - Francoski dirkač Pierre Gasly je podaljšal sodelovanje z ekipo formule 1 Alpine, je danes sporočilo francosko moštvo. Pogodba je večletna, podrobnosti pa niso razkrili.

tb/lr/jz/tb
© STA, 2024