Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 26. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KÖLN - Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zgodovinski uvrstitvi v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji poudaril, da je najbolj zadovoljen s tem, da je Slovenija dokazala, da si zasluži biti na EP in v izločilnih bojih. Priznal je, da so v drugem polčasu proti Angliji res trpeli, ampak da se je zgodil tudi poljub sreče.

KÖLN - Slovenski nogometaši še nimajo nasprotnika za osmino finala na evropskem prvenstvu. Znano pa je, da bodo igrali bodisi 1. julija v Frankfurtu bodisi 2. julija v Münchnu. Med potencialnimi tekmeci Slovenije je Portugalska, ki je osvojila prvo mesto v skupini F, ter zmagovalec skupine E, ki bo znan danes.

MÜNCHEN - Najmanj devet policistov je bilo v središču Münchna rahlo poškodovanih v spopadih s srbskimi navijači pred tekmo evropskega prvenstva med Dansko in Srbijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Lokalna policija je poročala še o enem poškodovanem redarju na stadionu v drugem, nepovezanem incidentu.

RIGA - Latvijski košarkarski reprezentant Kristaps Porzingis bo moral na operacijo stopala in posledično ne bo nastopil na domačem turnirju olimpijskih kvalifikacij v Rigi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

NEW JERSEY/KANSAS CITY - Argentinski nogometaši so v drugem krogu skupinskega dela južnoameriškega prvenstva v ZDA z 1:0 premagali Čile in se uvrstili v izločilne boje. Velik korak proti temu je v skupini A storila tudi Kanada, ki je prav tako z 1:0 ugnala Peru.

alz/gj/lr/alz
© STA, 2024