Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SUNRISE - Hokejisti Florida Panthers so prvič v zgodovini osvojili naslov v severnoameriški ligi NHL. Na sedmi tekmi finala za Stanleyjev pokal so v domači dvorani v Sunrisu z 2:1 premagali Edmonton Oilers in jim preprečili popoln preobrat v seriji. Florida je namreč že vodila s 3:0 v zmagah, a so naftarji izsilili sedmo tekmo.

WIMBLEDON - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še vedno v fazi okrevanja po operaciji kolena in je posledično vprašljiv za nastop na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Sedemkratni zmagovalec turnirja na sveti travi je po nekaj treningih v Londonu poudaril, da bo igral le, če se bo lahko boril za naslov.

LOS ANGELES/HOUSTON - Nogometaši Brazilije so v prvem krogu skupinskega dela na južnoameriškem prvenstvu odigrali remi brez golov proti Kostariki. V skupini D je bila ponoči še tekma med Kolumbijo in Paragvajem, ko jo je dobila prva z 2:1 in niz tekem brez poraza podaljšala na 24. Dve asistenci je prispeval James Rodriguez.

LJUBLJANA - Na slovenski nogometni tržnici je v zadnjih dneh prišlo še do nekaj kadrovskih sprememb pri klubih v Prvi ligi Telemach. Pogodbo je z Bravom podpisal Martin Pečar, donedavni vratar Celja Metod Jurhar je okrepil vrste Kopra, medtem ko sta novega igralca pripeljala tudi domžalski in lendavski prvoligaš.

MARSEILLE - Italijanski nogometni trener Roberto De Zerbi bo odslej vodil francoski Marseille, je klub potrdil na spletni strani. Obe vpleteni strani se morata dogovoriti še o vseh formalnostih, preden bo 45-letnik prevzel vajeti desetkratnih francoskih prvakov. Marseille na naslov čaka vse od sezone 2009/10.

alz/alz
© STA, 2024