Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 24. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LEIPZIG - Drevi ob 21. uri bosta na nogometnem evropskem prvenstvu v Nemčiji na sporedu tekmi zadnjega kroga v skupini B. Merkur Spiel-Arena v Düsseldorfu bo gostila obračun med Albanijo in Španijo, Red Bull Arena v Leipzigu pa med Hrvaško in Italijo. Španci so si že zagotovili nastop v izločilnih tekmah. Italijanom za napredovanje v osmino finala bržkone zadostuje že neodločen izid, Hrvati pa bodo napredovali le v primeru zmage nad branilci naslova iz leta 2020.

LJUBLJANA - Plavalci na evropskem prvenstvu v Beogradu niso osvojili napovedanega odličja. Glavni razlog je odpoved Neže Klančar in nekaj napak pri udarnih članih ekipe. Zdaj so pred vrati olimpijske igre, kjer pri potrditvi plavalcev vlada nekaj zmede, selektor Gorazd Podržavnik pa upa na povabilo za štafeto. Reprezentanca se tretjič zaporedoma s prvenstva vrača brez kolajne.

LJUBLJANA - Na slovenski nogometni tržnici je lendavska Nafta v zadnjih dveh dneh pripeljala dve okrepitvi, po Harisu Kadriću je vrste lendavskega kluba okrepil Luka Božičković. Mura pa je Žana Trontlja poslala v Ukrajino, kjer bo poslej igral za Zorjo. Aleks Pihler pa bo poslej igral za Borac iz Banjaluke. V skladu z napovedmi tudi Mark Strajnar zapušča Maribor. Mladi slovenski reprezentant ostaja v Prvi ligi Telemach. Leto dni bo kot posojen nogometaš vijolic igral v Murski Soboti v vrstah Mure.

DALLAS - Christian Pulišić je dosegel gol in pomagal pri drugem, ko so Združene države Amerike zmagovito začele svojo kampanjo na letošnjem domačem nogometnem prvenstvu Copa America z zmago z 2:0 nad Bolivijo. Zmagal je tudi Urugvaj, ki je s 3:1 odpravil Panamo. V skupini C imata ekipi ZDA in Urugvaja po tri točke, Panama in Bolivija sta brez.

STUTTGART - Madžarska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji premagala Škotsko z 1:0 ter ohranila možnosti za napredovanje v izločilne boje. V 70. minuti je na igrišču obležal napadalec Barnabas Varga po trku s škotskim vratarjem Angusom Gunnom. Vargo so prepeljali v bolnišnico in je v stabilnem stanju. Nemčija je po nedeljskem remiju s Švico v Frankfurtu osvojila prvo mesto v skupini A. Gostiteljica turnirja je osvojila sedem točk, Švica pet, Madžarska tri, Škotska pa eno točko.

am/am
© STA, 2024