Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 21. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BEOGRAD - Peter John Stevens je na evropskem prvenstvu v Beogradu uspešno začel nastop na 50 m prsno, kjer je z zadržanim plavanjem in slabim prihodom v cilj s 27,30 v kvalifikacijah osvojil peto mesto. Njegov izziv ostaja zlata medalja, ki bi mu v neolimpijski disciplini dala status svetovnega razreda. Prva je v bazen skočila Tjaša Pintar in s 26,52 osvojila 29. mesto na 50 m prosto. Jaka Pušnik pa je na 200 m delfin po prehitrem začetku z 2:04,74 osvojil 24. mesto.

KIDRIČEVO - Nekdanji reprezentančni vratar Mladen Dabanovič, član zlate slovenske generacije, ne bo več opravljal nalog vodje nogometne šole v slovenskem nogometnem klubu iz Kidričevega Aluminiju. Kot so sporočili iz kluba, so se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe. Novega drugoligaša je prejšnji mesec zapustil tudi trener Robert Pevnik.

NOVO MESTO - Člansko moštvo novomeške košarkarske ekipe Krka ima novega trenerja, so sporočili iz dolenjskega kluba. Na to mesto je bil imenovan 38-letni Dejan Jakara, ki je s klubom sklenil dolgoročno pogodbo. Drugih podrobnosti dogovora v Krki niso navedli. Po dveh letih so konec maja končali sodelovanje s prejšnjim trenerjem Gašperjem Okornom. Dejan Jakara je v minuli sezoni deloval v ligi Aba, kjer je od novembra do konca sezone vodil podgoriško ekipo Derby. Z njo se je uvrstil v končnico regionalne lige, v Črni gori pa je ekipa pod njegovim vodstvom osvojil pokalno lovoriko. Pred odhodom v Črno goro je bil Jakara trener domžalskega Heliosa, vodil je tudi Janče. V sezoni 2017/2018 je bil glavni trener češke ekipe Brno.

ATLANTA - Argentina je obrambo naslova na pokalu Amerike začela z zmago z 2:0 nad Kanado v Atlanti. Napadalec Manchester Cityja Julian Alvarez je zadel v 49. minuti, član milanskega Interja Lautaro Martinez je v 88. minuti postavil končni izid, ko je v mrežo spravil podajo Lionela Messija. Slednji je zabeležil rekordni 35. nastop na turnirju.

MÜNCHEN - Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo proti Nogometni zvezi Hrvaške in Nogometni zvezi Albanije zaradi incidentov navijačev obeh reprezentanc med drugim krogom skupine B na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Hrvaški in albanski navijači so v sredo v Hamburgu med tekmo, ki se je končala z 2:2, vzklikali "ubij Srba", poroča Tanjug. Nogometna zveza Srbije je od Uefe zahtevala najstrožje možne kazni zaradi vzklikov "ubij Srba" in "Srbe na vrbe", ki jih je bilo slišati na tekmi skupine B na evropskem prvenstvu.

RIM - Nekdanjega italijanskega nogometaša in dobitnika zlate žoge Roberta Baggia so v noči s četrtka na petek oropali v njegovi vili na severovzhodu Italije in ga lažje poškodovali, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Vlom se je zgodil, ko je z družino po televiziji spremljal tekmo med Italijo in Španijo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Pet oboroženih kriminalcev je vstopilo v vilo pri Vicenzi, nekdanji nogometaš jih je skušal ustaviti, a ga je eden od njih z ročajem pištole udaril v čelo.

LOS ANGELES - Nekdanji košarkar J.J. Redick, ki je pozneje postal svetovalec, bo postal novi trener severnoameriške košarkarske franšize iz Kalifornije Los Angeles Lakers, je v četrtek objavilo več medijev, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Devetintridesetletni Redick, ki je stkal zelo dobre odnose s prvim zvezdnikom jezernikov LeBronom Jamesom, se je prejšnji konec tedna srečal z vodstvom Lakersov, ki so mu ponudili mesto glavnega stratega moštva v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

jz/ag/am/jz
© STA, 2024