Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka skušali izboljšati točkovni izkupiček na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.

LJUBLJANA - Slovenski odbojkarji bodo danes igrali drugo tekmo turnirja elitne lige narodov v ljubljanskih Stožicah. Na prvi so se veselili zmage proti Argentincem in uvrstitve na olimpijske igre, na drugi pa bodo njihovi tekmeci vselej neugodni in prodorni Kubanci, ki se še borijo za olimpijsko vozovnico.

TREBNJE - Kolesarji se bodo v Trebnjem merili za naslove državnih prvakov v vožnji na čas. V članski konkurenci naslova ne bo branil Tadej Pogačar, bo pa pri članicah na startu njegova partnerka, branilka naslova Urška Žigart. V konkurenci moških elite sta najbolj zveneči imeni kolesarja Bahrain Victoriousa Matej Mohorič in Matevž Govekar.

BEOGRAD - Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel se bo danes ob 19.38 na evropskem prvenstvu v Beogradu borila za kolajno na 200 m prosto. V polfinalu je Korošica z 1:58,30 dosegla peti izid. V polfinalu v moški konkurenci na isti razdalji bo že pol ure pred njo nastopil tudi Sašo Boškan.

MURSKA SOBOTA - Slovenski nogometni prvoligaš Mura in nekdanji slovenski nogometaš Robert Koren, ki je opravljal funkcijo športnega direktorja in bdel nad mlajšimi selekcijami v klubu iz Murske Sobote, po sporazumnem dogovoru končujeta sodelovanje. Vlogo športnega direktorja je namesto Korena tako prevzel Agron Šalja, novi generalni direktor po vstopu ameriško-črnogorskega strateškega partnerja.

NYON - Evropska nogometna zveza je z denarnima kaznima oglobila srbsko in albansko nogometno zvezo zaradi "provokativnih sporočil" navijačev na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji. Medtem pa so pri Nogometni zvezi Srbije napovedali, da bodo od Uefe zahtevali najstrožje možne kazni za Hrvaško in Albanijo zaradi vzklikov "Ubij Srba", ki so jih slišali na tekmi skupine B med Hrvaško in Albanijo, je povedal generalni sekretar srbske zveze Jovan Šurbatović.

am/am
© STA, 2024