Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BERLIN - Danes bodo v Stuttgartu, Kölnu in Hamburgu na sporedu prve tekme drugega kroga v skupinskem delu evropskega prvenstva v nogometu. V skupini A se bo gostiteljica Nemčija pomerila z Madžarsko, nato Škotsko čaka obračun s Švico, v skupini B pa prve točke naskakujeta Hrvaška in Albanija.

BERLIN - Začetek letošnjega evropskega prvenstva v nogometu je najučinkovitejši v zadnjih 24 letih. Nazadnje so bili strelci v prvem krogu tako učinkoviti na prvenstvu leta 2000, ki je potekalo v Belgiji in na Nizozemskem. Gol Francisca Conceicaa, ki je v torek v 92. minuti prinesel zmago Portugalski nad Češko, je bil že 34. na 12. tekmi letošnjega evropskega prvenstva. Povprečje doseženih zadetkov je na prvih 12 srečanjih tako znašalo 2,83.

MIAMI - V severnoameriški hokejski ligi NHL še ni znan zmagovalec letošnjega prvenstva. Kanadski kolektiv Edmonton Oilers je pod vodstvom Connorja McDavida ohranil živo upanje za naslov prvaka v finalni seriji NHL. V gosteh pri Florida Panthers je Edmonton dobil peto tekmo serije s 5:3 ter v obračunu na štiri zmage izsilil šesto tekmo. Boj za Stanleyjev pokal se bo nadaljeval v noči s petka na soboto v dvorani Rogers Place v Edmontonu.

INDIANAPOLIS - Ameriška plavalka Regan Smith je nova svetovna rekorderka v plavanju na stometrski razdalji hrbtno. Dvaindvajsetletnica je nov svetovni rekord, ta znaša 57,13 sekunde, plavala v finalu ameriških olimpijskih kvalifikacij v Indianapolisu v ameriški zvezni državi Indiana.

LJUBLJANA - Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je na predlog predsednika Enza Smrekarja za podpredsednico imenoval Melanjo Korošec, ki se tako pridružuje prvemu podpredsedniku Luki Steinerju na vrhu krovne nacionalne smučarske zveze.

TREBNJE - V prihodnji sezoni bo vrata aktualnega prvaka slovenskega rokometnega pokala, RK Trimo Trebnje, branil izkušeni reprezentančni vratar Urban Lesjak. S klubom je sklenil triletno sodelovanje, in sicer do konca sezone 2026/2027.

MURSKA SOBOTA - Slovenski nogometni prvoligaš iz Murske Sobote, NŠ Mura, bo v novo tekmovalno sezono vstopil z novim strateškim partnerjem. Za prihod na stadion Fazanerija se je odločil ameriški poslovnež George Juncaj, ki je lani v slovenskem nogometu že sodeloval z Novo Gorico. Predsednik kluba bo še naprej Robert Kuzmič, novi generalni direktor pa bo postal Agron Šalja, ki bo hkrati pokrival tudi športni del.

am/am
© STA, 2024