Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BOSTON - Košarkarji Boston Celtics so novi prvaki severnoameriške lige NBA. Na peti tekmi finala končnice so s 106:88 premagali Dallas Mavericks slovenskega asa Luke Dončića in v seriji slavili s 4:1 v zmagah za 18. naslov v zgodovini lige NBA. Dončić je na zadnji tekmi sezone dosegel 28 točk, 12 skokov in pet podaj. Dallas je tretjič igral v finalu in ostaja pri lovoriki iz leta 2011.

BERLIN - Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji sta danes na sporedu le dve tekmi v skupini E. Ob 18. uri se bosta v Dortmundu srečali Turčija in Gruzija, ob 21.00 pa v Leipzigu sledi obračun med Portugalsko in Češko. Z omenjenima tekmama se bo končal prvi krog evropskega prvenstva.

LJUBLJANA - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo drevi ob 20.30 za uvod domačega turnirja lige narodov v Ljubljani pomerila proti Argentini. Čeprav naj bi bila po matematičnem izračunu Slovenija že na OI v Parizu, bo Mednarodna odbojkarska zveza vse potnike v Pariz potrdila takoj, ko si bo katera od reprezentanc to na zadnjih turnirjih zagotovila po njenih izračunih.

LJUBLJANA - Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so se v ponedeljek zbrali predstavniki klubov Lige NLB. Na seji združenja so med drugim potrdili razpored tekmovanja v novi sezoni. V uvodnem krogu, ki bo na sporedu 7. septembra, aktualni prvak Gorenje Velenje gostoval v Škofji Loki, podprvake iz zasedbe Trima Trebnjega čaka dolenjski derbi pri Svišu Ivančni Gorici, tretjeuvrščeno moštvo zadnje sezone, Celje Pivovarna Laško pa bo v dvorani Zlatorog pričakalo Jeruzalem Ormož. Na preostalih tekmah bo Krka gostila Riko Ribnico, povratniki iz Krškega bodo gostovali v Kopru, Slovenj Gradec pa bo pričakal LL Grosista Slovana.

TREBNJE - V novi sezoni se bo na klop aktualnih prvakov slovenskega rokometnega pokala Trima Trebnja usedel makedonski strokovnjak Radoslav Stojanovik, so danes potrdili v klubu. Makedonski rokometni strateg bo zapolnil vrzel, potem ko se je po štirih sezonah in nazadnje osvojeni pokalni lovoriki poslovil Uroš Zorman.

am/alz/zzb/am
© STA, 2024