Pregled - šport, 17. 6. (ponedeljek)

Ljubljana, 17. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 17. junija.

DÜSSELDORF - Nogometaši Francije so z zmago 1:0 proti Avstriji zaključili četrti dan evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji, ki sta ga zaznamovali prvi presenečenji; Romunija je kar s 3:0 premagala Ukrajino, Slovaška pa je z 1:0 ugnala Belgijo.

BEOGRAD - Slovenske plavalke Janja Šegel, Katja Fain, Hana Sekuti in Tjaša Pintar so na evropskem prvenstvu v Beogradu osvojile peto mesto v štafeti 4 x 200 m prosto. Vnovič je izstopala Janja Šegel, ki je v prvi predaji z 1:57,74 izpolnila normo B za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

CELJE - Ena najbolj perspektivnih slovenskih košarkaric Mojca Jelenc bo po šestih sezonah v dresu Cinkarne Celje kariero nadaljevala v Valencii, prvaku Španije, ki tekmuje v elitni evroligi.

RALEIGH - Američan Bryson DeChambeau je zmagovalec tretjega letošnjega majorja sezone v golfu, odprtega prvenstva ZDA. Na igrišču Pinehurst številka 2 v Severni Karolini je domačin po štirih dneh zbral šest udarcev pod parom igrišča in z enim udarcem manj ugnal Severnega Irca Roryja McIlroyja.

zzb/ag/nem/zzb
© STA, 2024