Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

RALEIGH - Američan Bryson DeChambeau je zmagovalec tretjega letošnjega majorja sezone v golfu, odprtega prvenstva ZDA. Na igrišču Pinehurst številka 2 v Severni Karolini je domačin po štirih dneh zbral šest udarcev pod parom igrišča in z enim udarcem manj ugnal Severnega Irca Roryja McIlroyja.

LJUBLJANA - Leto dni po prvem poskusu je znova naprodaj družba Športna loterija, poroča portal Necenzurirano. Lastniki naj bi znova zbirali nezavezujoče ponudbe, za nakup večinskega deleža v monopolistu na področju športnih stav v Sloveniji naj bi se zanimali trije ponudniki iz srednje Evrope.

LJUBLJANA - Italijanski teniški as Jannik Sinner je tudi v tem tednu številka ena na svetovni jakostni lestvici ATP. Na vrhu ima 900 točk naskoka pred Špancem Carlosom Alcarazom, tretji je srbski zvezdnik Novak Đoković. Najboljši Slovenec Bor Artnak je znova pridobil nekaj mest. Tokrat je napredoval za 12 in je zdaj na 435. mestu.

LJUBLJANA - Poljska teniška igralka Iga Swiatek ostaja prepričljiva številka ena svetovne jakostne lestvice WTA. Na njej bo začela že 109. teden na vrhu. Pred drugouvrščeno Američanko Coco Gauff ima več kot 3500 točk naskoka. Tretja je Belorusinja Arina Sabalenka. Najvišje uvrščena Slovenka je Tamara Zidanšek na 112. mestu.

nem/nem
© STA, 2024