Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 15. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi finala lige NBA ob zaostanku z 0:3 v zmagah pripravili odločen odgovor za moštvo Boston Celtics. Na domačem parketu so zmagali s 122:84 in keltom preprečili metlo ter serijo znova poslali v Boston, kjer bo peta tekma v noči s ponedeljka na torek. Luka Dončić je v treh četrtinah igre dosegel 29 točk.

BUDVA - Vratar črnogorske nogometne reprezentance Matija Šarkić je danes zgodaj zjutraj nenadoma umrl v stanovanju v Budvi, kjer je bival, poročanje črnogorskih medijev povzema hrvaška tiskovna agencija Hina. Ti še pišejo, da je 26-letniku nenadoma postalo slabo, prijatelji so takoj poklicali rešilca, a mu zdravniki niso rešili življenja.

RALEIGH - Švedski golfist Ludvig Aberg je vodilni po drugem dnevu tretjega letošnjega turnirja major, odprtega prvenstva ZDA. Štiriindvajsetletnik je drugi dan končal z enim udarcem pod parom igrišča in s skupnimi petimi udarci pod parom vodi pred Američanoma Brysonom DeChambeaujem in Patrickom Cantlayjem ter Belgijcem Thomasom Detryjem.

STRASBOURG - Slovenka Eva Krafogel je na evropskem prvenstvu v bowlingu osvojila še drugo medaljo. Članica kluba Feniks iz Ljubljane, ki je hkrati edina slovenska udeleženka prvenstva v francoskem Wittelsheimu, je po odigranih štirih disciplinah posamezno, dvojice, trojice in ekipno v seštevku All Event med 108 športnicami zasedla tretje mesto.

POZNANJ - Slovenski veslač Filip Matej Pfeifer se je na preizkušnji za svetovni pokal v poljskem Poznanju uvrstil v finale B. Pfeifer je danes veslal v polfinalu, kjer je bil na koncu zadnji med šestimi tekmovalci in ga tako v nedeljo za konec tekmovanja čaka še nastop v finalu B.

BEOGRAD - Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar bo zaradi okužbe s koronavirusom izpustila uvod v evropsko prvenstvo v Beogradu. Spisek prijav kaže, da zamuja priložnost, da bi se kar na treh tekmah borila za odličje, zato gre upati, da se bo ekipi pridružila vsaj ob koncu prvenstva.

nem/ag/gj/nem
© STA, 2024