Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

EDMONTON - Hokejisti Florida Panthers so v tretji tekmi finala severnoameriške lige NHL s 4:3 v gosteh ugnali Edmonton Oilers. Panterji so tako v seriji na štiri zmage povedli s 3:0 in so le še zmago oddaljeni od zgodovinskega prvega naslova te ekipe v Stanleyjevem pokalu.

RALEIGH - Američan Patrick Cantlay in Severni Irec Rory McIlroy sta najbolje začela tretji letošnji major sezone v golfu, odprto prvenstvo ZDA. Po prvem dnevu na igrišču Pinehurst številka 2 v Severni Karolini sta oba golfista zbrala 65 udarcev in si s petimi udarci pod parom igrišča delita vodstvo.

BRDO PRI KRANJU - Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev. "Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel," je ozirajoč na tekmo z EP 2000, ki velja za rekordno po obisku slovenskih nogometnih navdušencev na tujih tleh, dejal za STA.

LJUBLJANA - Španska ženska nogometna reprezentanca na novi posodobljeni lestvici Mednarodne nogometne zveze Fifa ostaja na prvem mestu. Na drugo mesto se je povzpela Francija pred Anglijo, Nemčijo in ZDA. Slovenske nogometašice so pridobile eno mesto in so zdaj 40.

nem/gj/nem
© STA, 2024