Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks tudi ob boljši predstavi Kyrieja Irvinga in 27 točkah slovenskega asa Luke Dončića na tretji tekmi finala severnoameriške lige NBA niso našli pravega odgovora za moštvo Boston Celtics. Končni izid je bil 106:99 za kelte, ki bodo tako imeli v noči s petka na soboto že prvo zaključno žogico za končno zmagoslavje.

MÜNCHEN - Odločitve video pomočnika sodnika (Var) bodo na prihajajočem nogometnem evropskem prvenstvu v Nemčiji, ki se bo začelo v petek, podrobneje pojasnili in prikazali na velikih ekranih na stadionu, da bi bile navijačem in medijem bolj jasne, je sporočilo Evropske nogometne zveze Uefa povzela nemška tiskovna agencija dpa.

CELJE - Nogometaši Celja so začeli priprave na novo sezono, v kateri želijo ubraniti naslov državnih prvakov iz lanske. Ogrodje ekipe je v primerjavi z lansko sezono bolj ali manj enako, manjkajo le trije igralci, a končna podoba moštva še ni dokončno znana.

LJUBLJANA - Italijan Enea Bastianini in Španec Maverick Vinales bosta od prihodnje sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP vozila za prenovljeno moštvo Red Bull KTM Tech3. Avstrijski proizvajalec bo v sezoni 2025 nastopil z dvema ekipama, tovarniški ekipi KTM se bo namreč pridružila omenjena ekipa, naslednica moštva GasGas.

nem/gj/pso/nem
© STA, 2024