Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 12. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

WUPPERTAL - Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor. Tako imenovan reprezentančni medijski dan oziroma dan odprtih vrat v mestu ob reki Wupper z nekaj več kot 350.000 prebivalci v deželi Severno Porenje - Vestfalija na zahodu Nemčije so Slovenci začeli z novinarsko konferenco, na kateri je selektor Kek poudaril, da v Nemčijo niso prišli kot turisti. Tokratni trening je bil odprt in zelo dobro obiskan, bilo je veliko otrok.
Zaradi odprtosti treninga Kekovi izbranci sicer niso pokazali vsega, na čemer delajo. Delajo pa tudi na tem, da pravočasno pripravijo Benjamina Verbiča, ki ima še edini določene težave.

LEIPZIG - Slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško ostaja v Leipzigu. Nemški klub je na spletni strani danes potrdil, da je Šeško podaljšal sodelovanje do leta 2029. Potem ko je že v torek nemški del medijske hiše Sky poročal, da se je Šeško odločil za podaljšanje sodelovanja, je zdaj novico potrdil tudi klub. Po novem bo Šeško ostal v saškem klubu še eno sezono dlje, do 2029. "Imel sem odlično prvo leto v Leipzigu, zelo sem vesel, da sem tukaj. Moštvo, klub, mesto, navijači - celoten paket je preprosto odličen. Zgodnje podaljšanje sodelovanja je bilo zame logičen korak," je za spletno stran kluba dejal Šeško in dodal:

MURSKA SOBOTA - Z večinoma ravninsko etapo od Murske Sobote do Ormoža se bo danes začela 30. dirka po Slovenija. Prvi dan dirke je tako pričakovati odločitev o zmagovalcu v zaključnem sprintu glavnine. Kraljevska etapa bo na sporedu v soboto, ko se bodo kolesarji v zaključku povzpeli na Krvavec. Prva etapa bo obiskala kar tri od štirih slovenskih sosed. Po startu v Murski Soboti ob 11.10 bo karavana nekaj kilometrov vozila po Avstriji, Madžarski in Hrvaški. Na cilju v Ormožu bodo po dobrih 205 km najboljši kolesarji okoli 16. ure. Organizatorji so sicer v dopoldanskih urah sporočili, da so zaradi posledic neviht bili primorani nekoliko prilagoditi traso etape. Na polovici etape, med 99. in 111. kilometrom, so namreč poplave, tako da bodo kolesarji morali reko Muro prečkati pri Veržeju namesto sprva predvidenega prečkanja med Črenšovci in Ormožem.

DOMŽALE - Košarkarje Kansaia Heliosa, finaliste državnega prvenstva v zadnjih treh sezonah, bo v prihodnje vodil Jure Močnik. Kot so sporočili iz kluba, je upravni odbor izkoristil možnost prekinitve sodelovanja z Damjanom Novakovićem in mesto članskega trenerja za tri sezone ponudil Močniku.

tb/lr/gj/tb
© STA, 2024