Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallas Mavericks. Za goste iz Teksasa je trojni dvojček z 32 točkami, 11 skoki in 11 podajami dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo ob ekipno razpoloženi domači vrsti.

LJUBLJANA - Italijanski teniški as Jannik Sinner je novi vodilni na svetovni jakostni lestvici ATP. Na drugo mesto se je povzpel zmagovalec nedeljskega finala na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, Španec Carlos Alcaraz, tretji je srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.

LJUBLJANA - Poljska teniška igralka in nedavna zmagovalka odprtega prvenstva Francije, Poljakinja Iga Swiatek že 108. teden vztraja na vrhu lestvice WTA. Drugo in tretje mesto zasedata Američanka Coco Gauff in Belorusinja Arina Sabalenka. Najvišje uvrščena Slovenka je Tamara Zidanšek na 114. mestu.

LJUBLJANA - Slovenska nogometna kluba Rogaška in Gorica bosta morala po finalni tekmi pokala Pivovarne Union v blagajno Nogometne zveze Slovenije plačati več kot tisoč evrov kazni, je danes določil disciplinski sodnik zveze Boštjan Jeglič. Ta je izrekel še kazni po zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach v letošnji sezoni. Največjo kazen je prejel Koper, ki bo moral plačati 2000 evrov.

nem/pso/xb/gj/nem
© STA, 2024