Pregled - posvetovalni referendumi 2024 do 15. ure

Ljubljana, 4. junija - Pregled dogodkov, povezanih s posvetovalnimi referendumi, do 15. ure.

LJUBLJANA - Začelo se je predčasno glasovanje na evropskih volitvah in treh posvetovalnih referendumih. Volivci, ki se ne bodo mogli udeležiti nedeljskega glasovanja, lahko glas predčasno oddajo od danes do četrtka med 7. in 19. uro. Po državi je odprtih 97 volišč za predčasno glasovanje, ki so jih v posameznem okraju določile okrajne volilne komisije, v Ljubljani pa predčasno glasovanje za vseh 14 volilnih okrajev poteka na Gospodarskem razstavišču.

LJUBLJANA - Soavtorji predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja v sklepnem delu kampanje pred referendumom o ureditvi tega vprašanja ocenjujejo, da so volivci v obdobju razprav slišali dovolj argumentov obeh strani, zdaj pa je čas, da z oddajo glasu sporočijo svojo voljo. Državljane pozivajo, da na volilnem lističu obkrožijo za.

LJUBLJANA - Slovenska karitas nasprotuje ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja ter gojenju in predelovanju konoplje za omejeno osebno rabo. Prvo po njihovem mnenju predstavlja ignoranco problemov oskrbe in pasivni pritisk na tisoče starejših in bolnih, ki si želijo dostojno in kvalitetno živeti do naravne smrti. Slovenska karitas spodbuja tudi k razmisleku o smiselnosti legalizacije konoplje, saj da komercializacija ne bo preprečila črnega trga, ampak bo povzročila le še večjo dostopnost.

mo/mo
© STA, 2024