Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PARIZ - Četrtfinalist odprtega teniškega prvenstva Francije je tudi Alexander Zverev. V dramatični tekmi osmine finala je Nemec s 3:2 v nizih ugnal Danca Holgerja Runeja in se še šestič zavihtel med najboljšo osmerico na Roland Garrosu. Njegov naslednji tekmec bo v sredo Avstralec Alex De Minaur. Znani so vsi četrtfinali pari Roland Garrosa. To so Novak Đoković - Casper Ruud, Stefanos Cicipas - Carlos Alcaraz ter Grigor Dimitrov - Jannik Sinner. Pri ženskah pa Iga Swiatek - Marketa Vondroušova, Coco Gauff - Ons Jabeur, Jasmine Paolini - Jelena Ribakina ter Mirra Andrejeva - Arina Sabalenka.

PARIZ - Slovenski kolesarski as Primož Roglič je po dveh etapah kriterija po Dofineji v zelo dobrem položaju, da napade skupno zmago. V drugi etapi je zasedel drugo mesto, a bil ob tem razočaran po dobrem delu svoje ekipe Bora-hansgrohe. Danes ga čaka zahtevna in 181,7 km dolga etapa od Celles-sur-Durolla do Les Establesa, v kateri bo lovil drugo zmago v sezoni.

LJUBLJANA - Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Stožicah igrala pripravljalno tekmo z Armenijo, kar bo predzadnji test pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. V slovenskem taboru hvalijo dobro vzdušje, je pa selektor Matjaž Kek potarnal nad rahlimi težavami nekaterih igralcev. A kot pravi, bo Armenija pravi test. Slovenija, ki jo nato v soboto ob 15. uri v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo, se z Armenijo, ki je letos na prijateljskih tekmah izgubila proti Kosovu in Češki, še ni merila. Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 57., Armenci pa 95.

am/am
© STA, 2024