Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš Zrimšek (Mass Ljubljana) je odpovedala nastop na atletskem evropskem prvenstvu v Rimu, ki bo med 7. in 12. junijem. Tam bi tekla na 3000 m zapreke, za kar je izpolnila mednarodno normo. Vprašljiv je nastop Tine Šutej (Kladivar Celje), ki se je v nedeljo poškodovala na treningu skoka s palico.

PHILADELPHIA - Slovenska golfistka Pia Babnik je na odprtem prvenstvu ZDA v Lancastru osvojila 29. mesto. Dvajsetletna Ljubljančanka je v zvezni državi Pensilvaniji zadnji dan končala z zelo dobrimi 70 udarci in popravila svojo uvrstitev.

EDMONTON - Hokejisti Edmonton Oilers so ponoči v šesti tekmi konferenčnega finala zahodne konference severnoameriške lige NHL na domačem ledu premagali Dallas Stars z 2:1 in se s 4:2 v zmagah uvrstil v veliki finale. Tam se bodo Kanadčani merili z ekipo Florida Panthers.

LJUBLJANA - Ameriška telovadka Simone Biles je v nedeljo na ameriškem prvenstvu v Fort Worthu v Teksasu osvojila rekordni deveti naslov v mnogoboju. Štirikratna olimpijska prvakinja tako še naprej navdušuje v pripravah na olimpijske igre poleti v Parizu.

nem/jz/ag/nem
© STA, 2024