Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Luka Dončić in Kyrie Irving sta skupaj dosegla 66 točk, Dallas pa je v domači dvorani American Airlines Centra zmagal s 116:107 nad Minnesota Timberwolves na tretji tekmi finala zahodne konference končnice severnoameriške košarkarske lige. Dončić in druščina so povedli s 3:0, do velikega finala lige NBA jih tako loči zgolj še ena zmaga. Še nobena ekipa v ligi NBA ni zapravila vodstva, potem ko je v enem od krogov končnice vodila s prednostjo 3:0 v zmagah.

PERPIGNAN - Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je kljub poškodovani rami osvojila tretje mesto na 50 m delfin na tekmi serije Mare Nostrum v Canet en Roussillonu v Franciji. Na 100 m prosto je slovenska plavalka osvojila četrto mesto, na 50 m prosto peto, obakrat pa za bronom zaostala štiri stotinke sekunde.

TAMPA - Hokejisti moštva New York Rangers so davi v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Florido Panthers po podaljšku s 5:4 in povedli z 2:1 v zmagah. Z zmago so si hipotetično spet vrnili prednost domačega igrišča na morebitni sedmi tekmi.

INDIANAPOLIS - Američan Josef Newgarden je tako kot lani zmagal na legendarni nedeljski avtomobilistični dirki 500 milj Indianapolisa. Triintridesetletni dirkač je slavil v spektakularnem finišu dirke pred Mehičanom Patriciom O'Wardom, v 108. izvedbi dirke. Newgarden je po Brazilcu Heliu Castronevesu leta 2001 in 2002 prvi voznik v zadnjih 22 letih, ki je zmagal na dveh zaporednih dirkah.

am/am
© STA, 2024