Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MINNESOTA - Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi tekmi finala zahodnega dela severnoameriške lige NBA na gostovanju s 108:105 premagali Minnesoto Timberwolves. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je dosegel 33 točk, osem podaj in šest skokov in je bil prvi igralec tekme. Kyrie Irving je za vodstvo v seriji dodal 30 točk, štiri podaje in pet skokov.

NEW YORK - Slovenskega košarkarskega zvezdnika Luko Dončića so petič zaporedoma izbrali v ekipo leta severnoameriške lige NBA, je objavilo vodstvo lige na svoji spletni strani. Glasovalo je 99 športnih novinarjev in komentatorjev, ki so izbirali 15 najboljših igralcev, razdeljenih v tri ekipe. Na vseh glasovnicah sta bila v prvi ekipi navedena le Nikola Jokić, srbski član lanskih prvakov Denver Nuggets je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca lige, ter Shai Gilgeous-Alexander iz Oklahome City Thunder.

NEW YORK - Hokejisti Floride so dobili prvo tekmo finala vzhodne konference ameriške profesionalne hokejske lige NHL. V New Yorku so s 3:0 premagali domače rendžerje in povedli z 1:0 v zmagah. Strelci golov so bili Matthew Thachuk, Carter Verhaeghe in Sam Bennett, slednji je zadel ob koncu, ko so domači vratarja zamenjali s šestim igralcem.

LJUBLJANA - Dokumentarna serija Superliga: vojna za nogomet je prejela dva emmyja, nagrado za televizijske dosežke v športni industriji. Serijo, ki opisuje zakulisje boja predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina za preprečitev superlige, so nagradili za izstopajoč dokumentarec in izstopajoče posebne učinke, poroča spletna stran Dela.

MARIBOR - Vaterpolisti kranjskega Triglava so v sredo v drugi tekmi finala državnega prvenstva v Mariboru premagali domači Branik s 13:11. Po zmagi z 18:8 na prvi tekmi v domačem bazenu so Kranjčani tretjič zaporedoma, skupno pa že 19. osvojili naslov.

ŽENEVA - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v sredo zabeležil nov jubilej. Na turnirju v Ženevi se je z zmago v drugem krogu proti Yannicku Hanfmannu veselil svoje 1100. zmage na turnirjih ATP, s tem je postal tretji igralec, ki je prišel do te meje. Pred njim je to uspelo Američanu Jimmyju Connorsu in Švicarju Rogerju Federerju. Američan je v svoji karieri vknjižil 1274 zmag in 285 porazov, Švicar pa 1251 zmag in 75 porazov. Đoković zaenkrat beleži 1100 zmag in 218 porazov.

ŽENEVA - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v sredo zabeležil nov jubilej. Na turnirju v Ženevi se je z zmago v drugem krogu proti Yannicku Hanfmannu veselil svoje 1100. zmage na turnirjih ATP, s tem je postal tretji igralec, ki je prišel do te meje.

ic/ag/jz/ic
© STA, 2024