Pregled - evropske volitve 2024 do 15. ure

Ljubljana, 21. maja - Pregled dogodkov, povezanih z evropskimi volitvami, do 15. ure.

LJUBLJANA - Kandidata SD za evropske volitve Milan Brglez in Neva Grašič sta na novinarski konferenci predstavila enega od programskih stebrov kampanje SD: varnost. V SD menijo, da je varna EU pogoj za varnost Slovenije. Izpostavila sta mirno reševanje sporov, diplomacijo in izvedbo pakta o migracijah, pa tudi prehransko varnost in zaščito proti naravnim nesrečam. Ob tem sta poudarila tudi pomen čimprejšnjega priznanja Palestine skupaj z drugimi, "ali pa vsaj eno" državo EU.

LJUBLJANA - Stranka LDS na evropskih volitvah podpira listo Zelenih Slovenije. S podporo želijo motivirati liberalnodemokratsko opredeljene volivce. Kot so sporočili iz stranke Zeleni, so se člani in simpatizerji LDS uspešno vključili v zbiranje podpore volivcev za listo, na njej pa so tudi liberalnodemokratsko usmerjeni kandidati.

LJUBLJANA - Sindikat upokojencev Slovenije je nosilcem list za evropske volitve zastavil nekaj vprašanj, z odgovori bodo seznanili člane sindikata. Kot so zapisali, se strinjajo s programi, kjer se v ospredje postavlja varstvo okolja, zeleni prehod, mir, delavske pravice, ženske pravice, solidarna družba, dostojno delo in enakopravnost, pogrešamo pa podrobnejše usmeritve, ki se nanašajo ohranjanje socialne Evrope in na starejše.

lem/tz
© STA, 2024