Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallasa so na tretji tekmi polfinala zahodne konference severnoameriške lige NBA izgubili z Oklahoma City Thunder s 96:100. Tega ni mogel spremeniti niti Luka Dončić, ki je petič v karieri dosegel trojni dvojček v končnici - 18 točk, 12 skokov, 10 podaj ter temu dodal ukradeni žogi in blok.
Za Dallas je 21 točk in 12 skokov dosegel še P.J. Washington, Derrick Jones 17, manjkal pa je učinek Kyla Irvinga, ki je tekmo končal z devetimi točkami. Peta tekma bo v noči na četrtek v Oklahoma Cityju.

NEW YORK - Ekipi Dallas Stars in Carolina Hurricanes sta dobili pomembni tekmi 2. kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Dallas je Colorado Avalanche premagal s 5:1 in vodi s 3:1 v zmagah ter ga le še zmaga loči od napredovanja v finale zahodnega dela lige. Carolina je na vzhodu zmagala s 4:1, Rangers pa so obdržali skupno vodstvo s 3:2.

RIM - Zmagovalec devete etape kolesarske dirke po Italiji, Nizozemec Olav Kooij, je predčasno končal Giro, je sporočila njegova ekipa Visma Lease a bike. Dvaindvajsetletni Kooij je v nedeljo v ciljnem sprintu dobil svojo prvo etapo na največjih dirkah. Po dnevu premora so se v njegovi ekipi tik pred današnjim nadaljevanjem in 10. etapo italijanske pentlje odločili, da konča nastop, ker je zbolel in ima visoko temperaturo.

PARIZ - Francoski reprezentant Kylian Mbappe je bil petič zapored izbran za najboljšega igralca francoske lige. S tem je zaokrožil igranje za ekipo Paris Saint-Germain, v kateri je igral od leta 2017, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kariero naj bi nadaljeval v Realu iz Madrida. Soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka v Atleticu Madridu Antoine Griezmann je bil izbran za najboljšega francoskega igralca v tujih ligah.

MONTREAL - Predstavniki Svetovne protidopinške agencije (Wada) se bodo v petek sestali na nujni virtualni seji. Obravnavali bodo primer 23 pozitivnih testov v kitajskem plavanju iz leta 2021, zaradi katerega je bila aprila letos Wada deležna hudih kritik. Sprejela je namreč razlago kitajskih oblasti, da so se plavalci pred olimpijskimi igrami v Tokiu leta 2021 s prepovedanim trimetazidinom, ki lahko poveča učinkovitost, okužili s kontaminirano hrano, zato so brez sankcij lahko nastopili na igrah.

jz/ag/jz
© STA, 2024