Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

INDIANAPOLIS - Košarkarji Indiana Pacers so v drugem krogu končnice vzhodne konference severnoameriške lige NBA sinoči premagali New York Knicks s 121:89 in serijo na štiri zmage izenačili na 2:2. Enako so so na zahodu storili Denver Nuggets, ki so tokrat v gosteh Minnesoto Timberwolves premagali s 115:107.

EDMONTON/BOSTON - Hokejisti Vancouver Canucks so po pomembni zmagi na tretji tekmi polfinala zahodne konference v drugem krogu končnice severnoameriške lige NHL proti Edmonton Oilers povedli z 2:1 v zmagah. Ključni mož pri zmagi s 4:3 proti naftarjem v Rogers Placeu je bil vratar Arturs Šilovs, ki je zbral 42 obramb, kar je rekord kariere za 23-letnega Latvijca.

NEW YORK - Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Atlanta Hawks bo na naboru lige 2024 prihodnji mesec imela prvi izbor. Hawks so v nedeljo v Chicagu dobili loterijo, čeprav so imeli malo možnosti za najboljšo izbiro.

PORTOROŽ - Finale sezone v Planici je za smučarske skakalce pomenil konec tekmovalne sezone, ne pa tudi konca dela, saj so takoj po finalu začeli z analizo pretekle zime in z načrtovanjem prihajajočih tekmovanj. Ta bodo doživela kar nekaj novosti. Portoroški sklepi prinašajo spremembe v dresih, ki bodo opremljeni s senzorji, in novosti v točkovanju skokov.

nem/am/nem
© STA, 2024