Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 12. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so v tretji tekmi konferenčnega polfinala lige NBA premagali Oklahomo City Thunder s 105:101 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:1. Luka Dončić je zbral 22 točk, 15 skokov in 5 podaj. Iz igre je metal 7:17, trojke 1:4. Dvaindvajset točk je dosegel tudi Kyrie Irving, prvi strelec Dallasa pa je bil P.J. Washington s 27 točkami.

WINTERTHUR - Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 16. uri v Winterthurju igrala odločilno tekmo kvalifikacij za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu. Slovenski rokometaši bodo v dodatno okrnjeni zasedbi proti Švici lovili zadetek zaostanka, saj so v četrtek na prvi medsebojni tekmi v Kopru izgubili s 26:27.

PESCARA - Kolesarska dirka po Italiji se bo danes nadaljevala z deveto, najdaljšo etapo na dirki. Njen start bo v Avezzanu, pred ciljem v Neaplju pa bodo morali kolesarji prevoziti 214 kilometrov. Etapa ne bi smela vplivati na vrstni red, Tadej Pogačar bi moral ohraniti dve minuti in 40 sekund pred drugouvrščenim Kolumbijcem Danielom Martinezom.

CRAIOVA - Po četrtkovi zmagi na kratkem krosu je Maruša Tereza Šerkezi na zahtevni progi v Romuniji prepričljivo slavila tudi v soboto v olimpijski disciplini, olimpijskem krosu. Filip Utranker je po padcu na kratkem krosu osvojil 38. mesto. Matic Kranjec Žagar med mlajšimi člani je bil 50. V članski konkurenci bo danes od Slovenk nastopila Tanja Žakelj. Rok Naglič pa bo zastopal Slovenijo na dirki članov elite.

ASTANA - Slovenski judoist Enej Marinič se je na grand slamu v Kazahstanu poslovil po prvi borbi. Z iponon v zadnjih sekundah borbe ga je premagal Gruzijec Irakli Demetrašvili. Za uspeh slovenskega tabora je v Astani poskrbela Andreja Leški s srebrom v kategoriji do 63 kg.

KATMANDU - Nepalski gorski vodnik iz plemena višinskih nosačev Šerp, Kami Rita Šerpa, se je še 29. povzpel na Mount Everest, najvišjo goro sveta. Štiriinpetdesetletnik je tako podrl svoj lastni svetovni rekord v številu vzponov na 8849 metrov visokega očaka. Mož iz ljudstva Šerpe, poznan tudi z imenom Človek z Everesta, oziroma Everest Man, je vrh gore prvič dosegel leta 1994 pri 24 letih.

am/am
© STA, 2024