Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PERUGIA - Na dirki po Italiji bodo kolesarji danes vozili prvega od dveh kronometrov letošnje preizkušnje. Etapa v dolžini 40,6 km se bo začela v Folignu in končala v Perugii, trasa pa je sprva ravninska, na zadnjih 10 kilometrih pa sledi vzpon, ki bo odločal o najboljših. Vodilni na dirki Tadej Pogačar bo startal kot zadnji ob 16.24.

OKLAHOMA CITY - Košarkarji Dallasa so na drugi tekmi polfinala zahodne konference lige NBA premagali Oklahoma City Thunder s 119:110 in pred selitvijo v Teksas skupni izid v zmagah poravnali na 1:1. Ključni igralec je bil tudi tokrat Luka Dončič z 29 točkami, 10 skoki, sedmimi podajami, tremi ukradenimi žogami in blokado. Na drugi tekmi večera je Cleveland presenetljivo premagal Boston s 118:94 in prav tako izenačil na 1:1.

ALMATY - Aktualna evropska podprvakinja Kaja Kajzer je na judoističnem grand slamu v Kazahstanu zasedla sedmo mesto. Repasažne boje je zaradi poškodbe prsta na levi roki predala, zdaj pa bodo na vrsti zdravniški pregledi, ki bodo pokazali, ali bo sploh lahko potovala na svetovno prvenstvo, ki se bo čez dober teden dni začeli v Abu Dabiju.

LEVERKUSEN - Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so pod taktirko trenerja Xabija Alonsa podrli 60 let star klubski rekord. V vseh tekmovanjih so nepremagani že 49 tekem zaporedoma. Od uvedbe evropskih tekmovanj takšne serije ni naredila še nobena ekipa, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Pred tem si je Bayer delil rekord z Benfico iz Lizbone, ki je od decembra 1963 do februarja 1965 ostala nepremagana na 48 uradnih tekmah.

MIAMI - Hokejisti New York Rangers, najboljše moštvo rednega dela severnoameriške lige NHL, v končnici nadaljujejo zmagoviti niz. V pretekli noči so po podaljšku s 3:2 premagali Carolina Hurricanes in za uvrstitev v konferenčni finale potrebujejo zgolj še zmago. Na drugi tekmi večera so Dallas Stars izenačili serijo s Colorado Avalanche na 1:1 v zmagah.

DOHA - Na današnji atletski diamantni ligi v Dohi bo nastopila četverica Slovencev; svetovni podprvak v metu diska Kristjan Čeh, dobitnica štirih odličij na velikih tekmah v zadnjih treh letih v skoku s palico Tina Šutej, Lia Apostolovski, bronasta letos na dvoranskem SP v skoku v višino, in Anita Horvat, srebrna lani na dvoranskem EP na 800 m.

ag/gj/jz/ag
© STA, 2024